Több mint százmillió palackot váltottunk vissza: azonnal reagált a MOHU

2024. augusztus 13. 16:12

A cél, hogy a következő években elérjük a napi 6-7 milliós visszaváltási mennyiséget.

2024. augusztus 13. 16:12
null

Nyitókép: Mohu / Facebook

Elérte a 100 milliót a visszaváltott italos palackok, dobozok és üvegek száma a magyarországi kötelező visszaváltási díjas rendszerben (DRS) – közölte a Mol Hulladékgazdálkodási Zrt. (MOHU) gyártói felelősségi rendszerének vezetője.

Szabó Szilvia a biatorbágyi Príma-üzletnél tartott sajtótájékoztatón elmondta: 

minden várakozást felülmúlt a vásárlók aktivitása és lelkesedése, ahogyan elkezdték használni a rendszert. 

Hozzátette: pár hét alatt, augusztus közepére már elérte a napi 4-5 milliót a visszavitt italcsomagolások száma.

„A Mohu célja, hogy az italcsomagolások minimum 90 százalékát visszaváltsák Magyarországon” – mondta Szabó Szilvia. A Mohu EPR-vezetője elmondása szerint a százmilliomodik palack visszaváltása igazolja a rendszer bevezetésének helyességét és azt, hogy a vásárlók elkötelezettek a környezetvédelem, illetve a fenntarthatóság iránt.

Új célok

Kiemelte: a Mohu feladatának tekinti, hogy minden vásárló számára elérhető és kényelmes megoldást kínáljon a palackvisszaváltás területén. Ennek érdekében fejlesztik és bővítik a hálózatot, amelynek rendszerében már több mint háromezer automata és közel ezer kézi visszaváltó működik az országban, és számuk folyamatosan bővül. 

A cél, hogy a következő években elérjük a napi 6-7 milliós visszaváltási mennyiséget” 

– jelentette ki Szabó Szilvia.

Fodor Attila, a CBA kommunikációs igazgatója elmondta: a cégcsoport azon dolgozik, hogy a vevőknek minél több helyen rendelkezésére álljon a visszaváltás lehetősége, hiszen a vásárlók kiszolgálása az elsődleges szempontjuk. Tapasztalataik szerint a forgalomnövelő kényelmi szolgáltatás alapvetően jól vizsgázott, és már a bevezető szakaszban is kiugróan magas érdeklődés övezte a visszaváltást.

A fogyasztók fogékonyak az edukációra, tudatában vannak a visszaváltási lehetőségeknek, ismerik és aktívan használják is a rendszert”

 – mondta az igazgató.

A visszaváltó automaták működését Till Attila műsorvezető, a MOHU nagykövete mutatta be az eseményen. Beszélt arról, hogy öttagú családban él, így bőven felgyülemlenek náluk a visszaváltani való palackok, ezért családja már rutinos a visszaváltásban.

Ezt is ajánljuk a témában

(MTI)

 

Összesen 171 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hárs_1
2024. augusztus 22. 17:40
A fogyasztó védelemért felelős hivatalnak (külön figyelmeztetés nélkül) intézkednie kell ! Eddig az ásványvizes , üdítős stb palackok, a italos dobozok árát kifizettük a vásárláskor. Most azonban azonban már nem számolhatnák az ital mellé, hiszen azt külön megvásároljuk. Ezért a korábbi ital árának csökkenie kell ! Ki kapja az így létrehozott hasznot ? .. vannak itt további ravasz összetevők ! Cím : Fogyasztóvédelmi Hivatal
alexandrosz-2
2024. augusztus 14. 13:46
Ezt a visszaváltós átverést már egyszer megszívtuk. Most másodjára is megszopattak vele minket. Nem kicsit, nagyon. Minden esetre nálam otthon a szelektív gyűjtésnek ezzel vége. Addig is sorba állok a lerohadt automaták előtt a hajléktatalanok között a leprabűzben, hogy visszaszerezzem a rólam lehúzott sokszáz forintomat. A kurva anyád orbán!.
Nimril
2024. augusztus 13. 22:43
A csövesek és a cigányok (ún. "palackvadászok") már meg is látták a lehetőségben rejlő extraprofitot. Csak basznám az anyjukat, szednék is össze, amit szétkúrnak búvárkodás közben!
törölt felhasználó
2024. augusztus 13. 21:08
"A cél, hogy a következő években elérjük a napi 6-7 milliós visszaváltási mennyiséget." Ez átlag kb. minden felnőttre minden napra egy visszaváltható palack. Ha én minden nap termelnék átlag egy ilyen visszaváltható szemetet, komolyan elgondolkoznék azon, hogy szakember segítségét kérjem. .
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!