Rendkívüli!

Minden külföldi útját lemondta Orbán Viktor

Sorra dőlnek meg a melegrekordok hazánkban – Baján 40 Celsius-fokot mértek

2024. augusztus 17. 21:06

A rendkívüli hőség nemcsak átmeneti jelenség, hanem az országot sújtó hőhullám tartósnak bizonyul.

2024. augusztus 17. 21:06
null

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

A HungaroMet Zrt. közlése szerint szombaton ismét megdőlt az országos napi melegrekord. Baján szerdához hasonlóan most is 40,4 Celsius-fokot mértek, ami új csúcsot jelent az adott napra vonatkozóan. A korábbi rekordot, 37,0 Celsius-fokot, 2022-ben rögzítették Baján és Kübekházán. 

A szombati extrém hőmérséklet azt mutatja, hogy a rendkívüli hőség nemcsak átmeneti jelenség, hanem az országot sújtó hőhullám tartósnak bizonyul.

A pénteki nap sem múlt el rekordok nélkül, ugyanis sorozatban harmadszor dőlt meg az országos hajnali melegrekord. Szeged belterületén a meteorológiai állomáson 24,5 Celsius-fok volt a levegő legalacsonyabb hőmérséklete, ami új hajnali rekordot jelent. A korábbi rekordot 24,0 fokkal még 1952-ben mérték Budapest Budakeszierdő állomáson, ami az akkori országos és fővárosi rekord is volt.

A fővárosban is megdőlt a hajnali melegrekord péntek reggel: a János-hegyi meteorológiai állomáson 24,1 Celsius-fokot mértek, ami meghaladta az eddigi rekordot.

 

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Obsitos Technikus
2024. augusztus 18. 09:54
Kevesebb fa kell a halászlé alá, ha 40 fokos az alapanyag.
birozsletaparadicsomnemzsargamagyarorszageloremegyennemhatrafelecsakafidezsesadogtorminizsterelnokurasag
2024. augusztus 18. 00:58
Most pedig tessék megfogni egymás kezét gyerekek, és kórusban bégetni: “Nincs globális felmelegedés! A klímaváltozás csak lipsi hiszti!!” 🐑🐑🐑🐑🐑🐑🐑🐑🐑🐑🐑🐑🐑
kérdés
2024. augusztus 17. 22:44
Akkor most már végképp ideje lenne az előrejelzést sem elbohóckodni. Hiszen annyi szuper eszköz és kiművelt fő áll rendelkezésre. Mondom ezt azért, mert sok és nagy az eltérés aközött, amit tapasztalok és amire az elérhető előrejelzésekből számíthatok.
nemugatolmerkapol
2024. augusztus 17. 21:23
Az a rövid véleményem, hogy a pácban mindenki benne van. A tartós felmelegedés káros hatásait a nagyvárosi ember fogja legelőször megérezni. A természet nem tudja ilyen viszonyok mellett kiszolgálni az urbanizált ember élelmiszer szükségletét és vízfogyasztását. Tehát, ha nem dobod el a csikket és szelektíven gyűjtöd a szemetet, akkor se fog megmenekülni a bolygó. Mindenki jól becsülje meg ezeket az éveket! Van munkád, a polcok roskadoznak, jön a busz, a csapból folyik a víz, utalják a fizut. Nemsokára ez nem lesz ennyire egyértelmű. Mennyit ér valójában egy belpesti 200 milliós lakás, ha nem tudod lehúzni a szart? Vajon most mit tudnának elvenni a vidékiektől, hogy etessék a pestieket, amikor a vidék tulajdonképpen megszűnt? Egyelőre csak meleg van. (Ha tévedtem, mindenkinek fizetek egy sört.)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!