Soros-hatás Budapesten: ismét nemzetközi fórumot szerveznek Karácsonyék

2024. augusztus 09. 15:42

Idén ősszel is megrendezik a hazai és a nemzetközi balliberális elit szereplőit tömörítő Budapest Fórumot.

2024. augusztus 09. 15:42

Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

A korábbi évekhez hasonlóan idén ősszel is megrendezik a hazai és a nemzetközi balliberális elit szereplőit tömörítő Budapest Fórumot, a rendezvénynek a CEU ad otthont – írja a Magyar Nemzet. A szervezők közt sincs változás: 

  • a Soros-egyetem Demokrácia Intézete, 
  • a Political Capital nevű balliberális elemzőintézet, 
  • valamint a Karácsony Gergely vezette fővárosi önkormányzat szervezi a Budapest Fórum 2024 – Fenntartható demokráciák építése elnevezésű eseményt. 

A Budapest Fórum honlapján eddig mindössze néhány személyt tüntettek fel a szeptember 18–19-én megrendezendő konferencia előadói közül: például a főpolgármestert, Krekó Pétert, a Political Capital ügyvezetőjét, valamint a CEU indiai rektorát.

A korábbi esztendőkben a rendezvény egyfajta gyűjtőhelye volt a hazánk ellen Brüsszelben lobbizó politikusoknak.

A tavalyi Budapest Fórum több tucatnyi előadója között például megtalálható volt a főváros brüsszeli irodájának vezetőjeként hazánk érdekei ellen lobbizó Jávor Benedek, Cseh Katalin, a Momentum európai parlamenti képviselője, aki a Magyarországnak járó uniós források visszatartásáért kilincselt az elmúlt időszakban, valamint a hazánkat elítélő jelentést jegyző francia zöldpárti EP-képviselő, Gwendoline Delbos-Corfield.

Ezt is ajánljuk a témában

Egy évvel korábban pedig a részben a 2022-es magyarországi választások eredményének befolyásolására – a hivatalban lévő kormány megbuktatására – létrehozott Action for Democracy (A4D) tanácsadói testületének a krémje is részt vett a konferencián. Így például 

  • Kati Marton kuratóriumi elnök, aki egyben Soros György egyik bizalmasa, 
  • Korányi Dávid, az Action for Democracy ügyvezetője, aki korábban Karácsony Gergely városdiplomáciai tanácsadójaként tevékenykedett, 
  • de a nemzetközi balliberális oldal házi „filozófusa”, Francis Fukuyama is bejelentkezett.
Itt a Mandiner PRESSZÓ: legyen részese új műsorunknak szeptember 23-án!

Összesen 209 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kristály
2024. augusztus 10. 13:30
Most kellene a CEU tulajdonosát törvény sértésért feljelenteni és igaziból kibaszni az az egész bagázst a híveivel együtt. Vagy távoznak az országból vagy börtön 24 óra gondolkodási ídő. Kell megint egy Nemzeti Konzultáció. Egy tankot kell a bejárat elé állitani. Vedjük meg a Hazánkat a Sátánistáktól mejenek a Soros birtokra
pipa89
2024. augusztus 09. 21:23
Botor módon abban reménykedek, hogy egyx csak elfogy az utánpótlása a nemzetárulóknak.
atti64
2024. augusztus 09. 18:35
BALOLDALI PATKÁNYOK TÖMÖRÜLJETEK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ne szájalj
2024. augusztus 09. 18:21
Fenntartható demokráciák építése... Erre bizony nem a balliberalis degeneraltakat kene meghivni eloadonak, hanem Orban Viktor tusvanyosi beszedeit kellene felolvasni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!