Örüljön a mai enyhe időnek, hiszen pár nap múlva újra itt van a kánikula

2024. augusztus 06. 15:11

Az orvosmeterológus szerint ma gyenge hidegfronti hatás terheli szervezetünket. Ilyenkor a szív-és érrendszeri betegeknél mellkasi fájdalom, vérnyomás-ingadozás jelentkezhet.

2024. augusztus 06. 15:11

Nyitóképünk illusztráció. Fotó: Thomas Lohnes / Getty Images

A június végén, júliusban gyakran tapasztalt brutális hőség után nagy megnyugvást hoztak az elmúlt napok, hiszen a 30 fok körüli hőmérséklet éppen ideális nyáron. De sajnos ennek az állapotnak lassan vége. A Köpönyeg előrejelzése szerint ma még marad a jó idő, holnaptól azonban ismét megkezdődik a felmelegedés. Szombatig 34-35 fok várható, vasárnaptól szerdáig azonban már újra 37-38, amit megint nehéz lesz elviselni. 

 

Ma szinte az egész országban napos idő lesz, de több helyütt, elsősorban nyugaton, gomolyfelhővel. Komolyabb csapadékra nem lehet számítani, ám néhány helyen kialakulhat nyári zápor. A szél többnyire északról fúj, de már csak Észak-Dunántúlon és északkeleten várható a megélénkülése. A délben várható 30 fok után este 8 körül már csak 22 fok lesz, szerda hajnalban, kora reggel pedig már fázni fogunk egy szál pólóban, hiszen 13-14 fokra süllyed a hőmérő higanyszála. 
Az orvosmeterológus szerint ma gyenge hidegfronti hatás terheli szervezetünket. Ilyenkor a szív-és érrendszeri betegeknél mellkasi fájdalom, vérnyomás-ingadozás jelentkezhet, valamint a stroke kialakulásának kockázata is magasabb lehet. A frontra érzékenyeknél általános tünetként fejfájás, vérnyomás-ingadozás, szédülés jelentkezhet, valamint az epileptiform rosszullétek gyakorisága is megnőhet, a krónikus betegségek tünetei (ízületi fájdalmak stb.) is felerősödhetnek.

 

 

Összesen 62 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Patika
2024. augusztus 12. 10:27
Sok áltudósnak mondanám, hogy nem az ózonlyuk a sáros. Változik a bolygónk tömege és pályája is, ami okán közeledünk a naphoz. Nemsoká sülve főve együtt leszünk. (ellenzőinkkel is)
Swansea2688
2024. augusztus 06. 17:07
Sze­pte­mbe­rtől júniusig bőve­n van le­he­tőség kánikulame­nte­s napoknak örülni, az igazi me­le­g nyár me­g úgyis pillanatok alatt vége­t ér; me­nje­te­k a fe­nébe­ már e­zze­l a nyavalygással az időjárás miatt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!