Óbudai korrupciós botrány: nem kötött vádalkut a baloldal háttérembere

2024. augusztus 23. 08:31

Az ügyben a DK-s polgármestert is őrizetbe vették, majd letartóztatták.

2024. augusztus 23. 08:31

Nyitókép: Fotó: MTVA/Róka László 

Felajánlotta a nyomozati alku lehetőségét az ügyészség a baloldal háttéremberének, P. Gábornak az óbudai korrupciós ügyben 

nyilatkozta a Magyar Nemzetnek a férfi ügyvédje. Barabás Éva elmondta, védence nem kötött egyezséget az ügyészséggel.

„Még a mielőbbi szabadulás érdekében sem akart olyan dolgokat elismerni, amelyeket nem követett el” – magyarázta az ügyvéd, aki úgy véli, az igazmondási kötelezettség nélkül tett vallomások között több ellentmondás van. Példaként említette, hogy az egyik alkut kötő személy azt állította, a sajtóban is megjelent videófelvételen, amelyen állítólagos pénzvisszaosztás történik, P. Gábor szerepel.

„Ezen a felvételen azonban nem a védencem látható” – hangoztatta Barabás Éva.

Mint ismert, arról a korrupciós ügyről van szó, amellyel kapcsolatban a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) őrizetbe vette Kiss László DK-s óbudai polgármestert, valamint összehangolt akciót tartott a III. kerületi önkormányzatnál. A városvezetőt azóta le is tartóztatták.

Ezt is ajánljuk a témában

Az első gyanúsítottakat – köztük P. Gábort – március elején fogták el. Akkor annyit lehetett tudni a gyanúsításról, hogy egy férfi a kft.-jén keresztül szolgáltatások nyújtására, illetve eszközbeszerzésekre fiktív szerződéseket kötött a Budapest Főváros III. Kerület Óbuda-Békásmegyer Önkormányzattal, illetve az egyik gyanúsított társa által kijelölt két gazdasági társasággal. A gyanúsítottak a fiktív szerződések ellenértékeként beérkezett pénzösszegeket készpénzben felvették, és korrupciós célokra fordították.

Néhány hete ugyanakkor az is kiderült, hogy kinél landolhatott a pénz jelentős része: őrizetbe vették, letartóztatták és minősített vesztegetéssel gyanúsították meg Czeglédy Gergőt, Óbuda MSZP-s alpolgármesterét és egy bizalmasát. A Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) az alpolgármestert azzal gyanúsítja, hogy százmillió forintnyi kenőpénzt fogadott el, hogy biztosítsa egy reklámcég plakátjainak elhelyezését Óbudán. A vesztegetési pénz eredetének és céljának leplezésére fiktív szerződéseket kötöttek.

Kiss László polgármestert azzal gyanúsítják, hogy az óbudai korrupciós botrány szereplői neki is juttattak a kenőpénzekből. Eddig 16 embert gyanúsítottak meg a baloldalhoz köthető korrupciós ügyben.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 68 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Burg_kastL71-C
2024. augusztus 23. 09:31 Szerkesztve
Hogy kik is viszik ott a kerületet, meg hogy kik is választották meg őket, arról beszédes egy apróság ami jól jelzi az egész bagázs végtelen prosztóságát. Az pedig a Fő téren annak a szép épületnek a főbejárati kapuja, a lefoszlott napégette lábnál összerugdosott festésével, hogy miközben milliókat síboltak ki, egyiknek sem jutott eszébe, hogy kiküldje Jóskát kettő kg jó festékért és lefestesse vele, hogy megtisztelje azt a helyet amiből tengeti a rongy életét. De ' mikor átmegy Ausztriába, akkor ájul, hogy rendben a házeleje mindenhol, frissen festve minden, csak éppen mikor hazajönnek, akkor belesimulnak a saját maguk alkotta proli környezetükbe.
Skywalker_bp
2024. augusztus 23. 09:28
“aki száz meg százezert rabol, birája lészen annak, akit a szükség garast rabolni kényszerített”. Katona József Bánk bán
llnnhegyi
2024. augusztus 23. 09:24
Kiderült,hogy dalos madarak Óbudán is vannak.
llnnhegyi
2024. augusztus 23. 09:23
A libbcsikommcsi bagázs védekezése hagyományos: Nem én voltam,nem voltam ott, magamat semmilyen felvételen nem ismerem fel, ártatlan vagyok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!