Néma segélykérés Kaposváron: egy egyszerű jel, amely megmentett egy életet

2024. augusztus 23. 06:38

Az eladónő azonnal felismerte a helyzet súlyosságát, és feltűnés nélkül értesítette a rendőrséget.

2024. augusztus 23. 06:38

Nyitókép: Képernyőfotó

Kaposváron a napokban egy nő egy ruhaboltban tett néma segélykérése életmentőnek bizonyult. A nő egy erőszakos kapcsolatból próbált menekülni, és egyetlen diszkrét mozdulattal fordult segítségért a bolt eladójához. Az áldozat, aki az agresszor jelenlétében nem mert szavakkal segítséget kérni, a világszerte ismert néma segélykérést használta, ami egyszerre diszkrét és beszédes: az ujjak összezárása és felemelése, egy olyan jel, amely szavak nélkül is képes kommunikálni a veszélyt – írta a police.hu.

Az eladónő azonnal felismerte a helyzet súlyosságát, és feltűnés nélkül értesítette a rendőrséget. A hatóságok néhány percen belül a helyszínre érkeztek, és elfogták a 23 éves férfit, akit kapcsolati erőszak megalapozott gyanúja miatt kihallgattak, őrizetbe vettek, és elrendelték a megelőző távoltartást is, ezzel megvédve a nőt a további bántalmazástól.

A történteket az üzlet biztonsági kamerája is rögzítette, így az eset pontos részletei dokumentálva lettek. 

A megmentő kézmozdulat. Forrás: police.hu

 

 

Összesen 220 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
haxima
2024. augusztus 24. 20:33
Ez úgy marhaság ahogy van. Ha a nő van túszként tartva, fenyegetve, éppen kirabolva, akkor felesleges mutogatnia, elég ha elkezdi kiabálni. Ha mondjuk a gyerekét tartják túszként, és addig nem engedik el, amíg pénzt nem vesz fel az automatából, akkor meg teljesen elcseszett a rendőri igazoltatás.
orokkuruc-2
2024. augusztus 24. 04:24
csak a nemgójokat ismerve, most , hogy gyakoribb lesz a kézjel használata, símán fogják használni üzleti partnerek rövid kiiktatására.
blondibarbi
2024. augusztus 24. 00:22 Szerkesztve
Ahogy pl. a gondosórát, meg sok mást, ezt a jelzést is taníthatná/tudatosíthatná/"reklámozhatná" a közmédia ! Ismerjék meg minél többen és használják szükség esetén a jelzést, mert biztos vagyok benne, hogy sokkal többen nem hallottak róla, mint ahányan tudják, hogy mit jelent...!
Trinitysum
2024. augusztus 23. 20:22
Ismertem a kézjelzést. A rendőrségnek azért kell komolyan vennie, mert nem tudhatja, milyen ügyről van szó. Az is lehet, hogy az illetőt elrabolták és fogva tartják. Az, hogy párkapcsolati erőszak, csak később derült ki. Azt már nehezebb lesz bizonyítani.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!