Nem az a legfőbb dilemma, hogy a telefont hogyan használja jó dologra a diák

2024. augusztus 29. 07:52

Hanem az, hogy legyen tolltartó, körző, elkészült házi feladat, vagy éppen visszaköszönés a portásnak. Kevesebb verbális erőszak. Több tudatosság.

2024. augusztus 29. 07:52
null
Forgács István
Forgács István
Facebook

Nyitókép: Iris van den Broek / ANP MAG / ANP via AFP

„Az ország vidéki és Budapest-külvárosi iskoláinak legalább 40-60 százalékában nem az a legfőbb dilemma, hogy a telefont hogyan használja jó dologra a diák. Egyáltalán nem. Hanem az, hogy legyen tolltartó, körző, elkészült házi feladat, vagy éppen visszaköszönés a portásnak. Kevesebb verbális erőszak. Több tudatosság. Több felelősségvállalás a fenntartó, a tanár, a diák és a család részéről. A másik hibáztatásának elhagyása. Az örök panaszkodás abbahagyása. Az iskola és a tanár megbecsülésének a visszaállítása. Először ezek kellenek. Újra. És mindig. A telefon majd csak ezek után lehet bármilyen vita tárgya. A Madách telefonok nélkül is magas színvonalú iskola marad. És ezt ők is tudják. Az okokat is. Edelényben viszont a telefon-nélküli iskola az egyetlen esély, hogy a többségükben helyi cigány gyerekek és a családjaik arra használják, amire való: megragadni az egyetlen esélyt a társadalmi felzárkózásra.”

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

Itt a Mandiner PRESSZÓ: legyen részese új műsorunknak szeptember 23-án!
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zakar zoltán béla
2024. augusztus 29. 19:48
1001%
atti64
2024. augusztus 29. 11:33
A FÜGGÖK MÁR BESZÉLNI SEM TUDNAK A MOSLÉK TELOTOL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
2024. augusztus 29. 10:54 Szerkesztve
Fontos nevelési szempont, hogy a diákok tanulják meg betartani a közmegegyezés szerinti szabályokat, még akkor is, ha ez kellemetlen számukra és nincs belátásuk annak az okáról! Az nem pedagógus és nem a jövő nemzetdékét neveli aki, oktalanul, infantilis módon lázadozik! Nehogy anarchistákat neveljenek! Juszt sem olvassuk el rendesen a rendeletet! Szégyen, hogy ilyenek tanítanak! Vihar a biliben!
2024. augusztus 29. 10:45 Szerkesztve
A tanórákon a diákok nem tudják majd ellenőrizni a tanárok szavait! Ez hátrány, ahol nem engedik a mobil használatot! Mobil hiányában kicsúszhatnak a tanárok a diákok ellenőrzése alól!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!