Magyaroszág ismét a legjobbak között: a Google, a Microsoft és az Amazon szakértője is hazánkba igyekszik

2024. augusztus 28. 11:44

Milyen szakmák várhatóak 10 év múlva? Lesznek-e még újságírók, fotósok, színészek? – Budapesten rendezik közép-kelet-európai régió legnagyobb mesterséges intelligencia konferenciáját, nem akármilyen szakértők részvételével.

2024. augusztus 28. 11:44
AI, illusztráció. Fotó: Image by Aristal Branson from Pixabay

Nyitóképünk csupán illusztráció! Fotó:  Aristal Branson from Pixabay

 

Magyarországon rendezik 2024. szeptember 9-10. között a közép-kelet-európai régió legnagyobb mesterséges intelligencia konferenciáját, ahol az AI aktuális állapotát, lehetőségeit és a jövőre vonatkozó hatásait vizsgálják majd a neves hozzáértők.

Mint lapunk a szervezőktől megtudta: a program már összeállt, a rendkívüli eseményre 150 előadót várnak, többek között olyan nagy nemzetközi brandek képviseletében, mint az Amazon, a Microsoft vagy a Google. 

A Városligetben erre az időszakra kialakított AI Campus különböző színpadain olyan témák kerülnek terítékre, mint hogy

  • 10 év múlva milyen szakmák várhatóak,
  • lesznek-e még újságírók, fotósok, színészek, 
  • van-e kraft a promptírásban,
  • valóban aranyat ér-e az adat,
  • mi történik a neobankok világában, lehet-e ténylegesen szabályozni, vagy legalább kockázatot csökkenteni, illetve
  • egészségügy, hadiipari, kiberbiztonsági, sőt még űrtechnológiai kérdéskörökben is elmerülhetnek az érdeklődők.

sztárelőadókkal tűzdelt esemény különlegessége, hogy lehetőség nyílik a mesterséges intelligencia-alkalmazások gyakorlati aspektusainak elsajátítására, AI eszközöket és technológiák közvetlen tesztelésére, sőt még saját projektekhez is bárki kérhet szakértői útmutatást. Az eseményről ide kattintva találnak bővebb információt az érdeklődők.

Néhány példa a nagyszabású szakmai esemény nemzetközi előadóinak névsorából:

Dr. Frederik G. Pferdt - a Google első innovációs nagykövete, a Stanford Egyetem adjunktusa, világszinten elismert innovációs szakértő, író. Ötleteit és gyakorlatait nemzetközi, illetve kormányzati szervezetek használják az ENSZ-től kezdve a NASA-n át az NBA-ig. Munkásságát olyan médiumok is méltatják, mint a Der Spiegel, vagy a BBC News.

Tomasz Stachlewski - a szakember a világ egyik legnagyobb és legkomplexebb technológiai óriásától, az Amazontól érkezik, ahol különböző méretű vállalatokat (a startupoktól a nagyvállalatokig) segít a felhőbe való átállásban. Ehhez irányelveket nyújt, és stratégiát különböző IT rendszerek következő szinte való emelésében. Ebben hatalmas segítsége az AI, tapasztalatait pedig a konferencián osztja meg.

Szabó Péter – a Microsoft lakossági üzletágának régiós igazgatói pozíciója után a vállalati és partnerkapcsolati üzletág igazgatója lett. A digitalizáció tematikáján belül kiemelt szívügye a szervezetek és a munkavállalók digitális készségeinek fejlesztése. Üzletről, munkavégzési szokásokról és az életvitelünk újragondolásáról tart előadást.

1 campus, 2 nap, 20 workshop, 150 előadó, 1500 résztvevő. Fotó: aisummit.hu

 

 

Összesen 58 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Intel
2024. augusztus 28. 15:15
A mesterséges intelligencia olyan mint az egykori dot.com lufi. A lehetőségei és képességei messze túl vannak dimenzionálva. Működése brutális energiaigényű, hatalmas szerverfarmoktól függ. Azokhoz energia kell. Abból egyre kevesebb van mivel a fosszilis forrásokat politikai okból kizárták, az atom tekintetében az oroszok szankcionáltak, a kínaiak magukra összpontosítanak a többi ország meg csak vicc. A szél, víz, nap stb. energia meg csepp a tengerben. Egyszóval a mesterséges intelligencia csak pislákol.
pityuli-0
2024. augusztus 28. 14:55
Szerintem újra eljött Ludd tábornok ideje!
zsolti123
2024. augusztus 28. 14:49
Akitlosz 2024. augusztus 28. 13:46 "különböző méretű vállalatokat (a startupoktól a nagyvállalatokig) segít a felhőbe való átállásban. " "Na és kié az a felhő?" Hát ez az, aki készíti, üzemelteti az AI-t, annak dolgozik az AI.
karakter-2
2024. augusztus 28. 14:26
globalista ügynökök
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!