Lemerül az akku?

2024. augusztus 18. 15:19

A technika t.i. gyorsabban fejlődik, az istennek nem alkalmazkodik az az Orbán-kormányhoz. Nem szép tőle.

2024. augusztus 18. 15:19
null
Lendvai  Ildikó
Lendvai Ildikó
Népszava

Nyitókép: Shutterstock

„A világban már nemcsak elektromos autóról, hanem vegyes meghajtásról beszélnek, a nálunk használt alapanyag, a ritka lítium helyett hidrogénről, és így tovább. Mi meg itt ragadtunk. Nem csoda, hogy a nemzeti jövedelem szárnyalásáról szőtt álmok szertefoszlanak.

Valaha 4 százalékról volt szó, de az elmúlt negyedév csak 1,4 százalékot produkált.

Az autósok tudják: ha az akku lemerül, nem halad a járgány. Ilyenkor szokták, úgymond »bebikázni«, egy másik autó segítségét igénybe venni. Amikor a hagyományos autógyártás került veszélybe, Orbán épp ilyesmivel próbálkozott. Az ország vezérmacsója bebikázott. Úgy akarta a leállást elkerülni, hogy hozzákapcsolódik az akkugyártáshoz. Erre tessék, ott is lemerül az akku.

És lassan mindennel ez történik. Sorolni is közhely: üres háziorvosi praxisok, fulladozó kórházak, hiányzó tanárok, összezavarodott egyetemi felvételi rendszer, egymást nyíltan utáló miniszterek, közutálat Európában. Akkor most mi a terv, vezérbika úr? Mivel fogja »bebikázni«, mozgásra bírni az egyre több lefulladó ágazatot?”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 141 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Chekke-Faint
2024. augusztus 20. 18:25
Nem is gondoltam, hogy az MSZP beceneve Akku...
formaegy-2
2024. augusztus 20. 08:23
Megszólalt a "nem lesz gázáremelés" mocskos komcsi kurvája, akik gerincre vágták, megnyomorították az országot! Vén büdös átkosi kurva! Énekeld az Internacionálét te rühes nyomorék! Na ahhoz értesz, az jól meg neked. Pfff! Köp!
Ati Papa
2024. augusztus 19. 16:56
Bocsánat a béna küldésért!
Ati Papa
2024. augusztus 19. 16:53
A hölgynek komoly hiányérzete lehet, ha mindenhol bikát lát. Két korosztálya szerinti hölgy vásárolt néhány tehenet. Egyikük úgy tudta, hogy elég lesz egy bikát venni hozzájuk. Mire a másik szemrehányóan: "Tudod te mi az, hogy mindig csak várni és várni?" ogy mindig csak várni
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!