Lecsap este a vihar? Ezt mondják most a meteorológusok

2024. augusztus 20. 17:42

Mint arról a nap folyamán már beszámoltunk: mostantól óránként dönt az operatív törzs a budapesti tűzijáték megrendezéséről.

2024. augusztus 20. 17:42
null

Nyitókép: Getty Images

Legutóbb egy órával ezelőtt frissítették a HungaroMet adatait, illetve javasoltak néhány fontos intézkedést is a várható időjárással kapcsolatban. Mint írják: „intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 50 mm-t meghaladó csapadék hullhat”.

Javasolt intézkedések:

A hirtelen lehulló csapadék következtében a terepviszonyok, hidrológiai feltételek függvényében árvizek alakulhatnak ki akár lakott településeken, fontosabb útszakaszokon is. Főként a hegyvidéki területeken, a kisebb vízfolyások, patakok vízszintje emelkedhet meg ugrásszerűen. Városi környezetben a csatornázottság, terepviszonyok függvényében helyenként szintén számítani lehet gyors lefolyású árvízre. Készüljünk fel közlekedési korlátozásokra. A közművek (elektromos áram, víz, gáz) és telekommunikáció szolgáltatásában is esetleg problémák lehetnek. Legyünk felkészülve ingatlanunk és vagyontárgyaink védelmére.

„Az előzetes jelzéseknek megfelelően a HungaroMet kiadta a riasztást, hamarosan heves zápor-zivatar várható a fővárosban. 

Kérünk mindenkit, hogy vegye komolyan az értesítéseket és a figyelmeztetéseket, szükség esetén húzódjon biztonságos helyre” 

írta legutóbbi posztjában Kovács Zoltán, az ünnep biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzs vezetője.

Hozzátette: „Az esti időjárással kapcsolatban több kérdőjel van még, így a tűzijáték megtartásáról vagy elhalasztásáról később adunk tájékoztatást.

Aktuális időjárási helyzet (Forrás: HungaroMet)

Mint arról a nap folyamán már beszámoltunk: mostantól óránként dönt az operatív törzs a budapesti tűzijáték megrendezéséről – jelentette be Kovács Zoltán, az ünnep biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzs vezetője. A nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár elmondta: időjárási szempontból szokatlan helyzet állt elő, a légkörben nagy a bizonytalanság, az előrejelzések szerint valószínű záporok, zivatarok kialakulása.

Nem látjuk még pontosan előre az estét, éppen ezért úgy döntöttünk, hogy

óránként értékeljük a helyzetet, az emberek és a rendezvények biztonságát szem előtt tartva,

folyamatosan értesítjük az embereket a fejleményekről – tette hozzá. Kovács Zoltán az útra kelőktől azt kérte: továbbra is figyeljék az időjárással kapcsolatos híreket.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 119 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tibi72
2024. augusztus 20. 20:38
Itt âllok a Szabadság híd pesti hídfőjénél, zàpor utàn csepereg és fúj a szél.
hátakkor
2024. augusztus 20. 20:10
De azt tudni lehet 20 év múlva geci meleg lesz
Takagi
2024. augusztus 20. 19:42
Nem lesz gond.
2024. augusztus 20. 19:26 Szerkesztve
Javasolt közlemény az operatív törzsnek: A tűzijátékot megtartani nem kell félnetek jó lesz ha mindenki egyetért én nem ellenzem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!