Óránként dönt az operatív törzs a budapesti tűzijáték megrendezéséről

2024. augusztus 20. 15:15

„A légkörben nagy a bizonytalanság,. Nem látjuk még pontosan előre az estét” – jelentette ki Kovács Zoltán.

2024. augusztus 20. 15:15

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Mostantól óránként dönt az operatív törzs a budapesti tűzijáték megrendezéséről - jelentette be Kovács Zoltán, az ünnep biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzs vezetője az M1 csatornán, kedd délután.

A nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár elmondta: időjárási szempontból szokatlan helyzet állt elő, a légkörben nagy a bizonytalanság, az előrejelzések szerint valószínű záporok, zivatarok kialakulása.

Nem látjuk még pontosan előre az estét, éppen ezért úgy döntöttünk, hogy 

óránként értékeljük a helyzetet, az emberek és a rendezvények biztonságát szem előtt tartva, 

folyamatosan értesítjük az embereket a fejleményekről – tette hozzá.

Mindenki figyelje az időjárással kapcsolatos híreket

Kovács Zoltán kora délután Facebook-oldalán azt írta, rendben és nagy érdeklődés mellett zajlottak az augusztus 20-ai nemzeti ünnep délelőtti programjai. A Kossuth téri díszünnepségen és a látványos légi parádén sokezren vettek részt.

Hozzátette, a programok délután is folytatódnak, egészen 18 óráig ingyenesen látogatható az Országház épülete.

Majd idézte a meteorológiai előrejelzéseket, melyek szerint a délutáni órákban több hullámban záporok, zivatarok érkeznek a fővárosba, az esti időjárásról valamivel délután egy után azt írta, hogy egyelőre még bizonytalan. 

Az útrakelőktől pedig azt kérte, továbbra is figyeljék az időjárással kapcsolatos híreket.

Reggel óta dolgozik az operatív törzs

Kovács Zoltán államtitkár a nap folyamán arról tájékoztatott, hogy reggel 7 órakor megkezdte működését az augusztus 20-ai nemzeti ünnep biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzs, aminek munkájában közreműködik többek közt a rendőrség, a honvédség, a katasztrófavédelem, a mentőszolgálat, a meteorológiai szolgáltató, a Budapesti Közlekedési Központ, a Budapest Közút, és a fővárosi kormányhivatal.

A HungaroMet valamivel dél múltával közölte, hogy 

el kezdtek gomolyfelhők képződni, 

ennek értelmében pedig nemcsak a fél Dunántúlra, de egész Budapestre is riasztást adott ki zivatarok miatt.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Ezt is ajánljuk a témában

 

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 162 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sulammit
2024. augusztus 20. 22:38
Csodálatos, megható és felemelő volt a tűzijáték. Jó döntés volt 1 órával késöbbre tenni.
Akitlosz
2024. augusztus 20. 21:47
A kormány a helyén van. A tűzoltói riasztásra várnak.
kunfia1
2024. augusztus 20. 19:29
"a meteorológusokkal mindig baj van. Hol azért, mert bejön az előrejelzésük, hol pedig azért, mert nem. Slawomir Mrozek, a kiváló lengyel író egyik elbeszélésének hőse egy fiatal meteorológus, aki szorgalmasan küldi a jelentéseit a központba, gondosan leírva, hogy éppen milyen az idő. A főnökeinek azonban elegük lett abból, hogy Lengyelországban gyakran rossz az idő, ezért felszólították a fiatalembert, ne keserítse el a szocializmust építő lengyel embereket, és inkább szép, napos időjárásról számoljon be. Így is történt, ám hősünk egy viharos napon épp arról küldött jelentést a központba, hogy az égbolt felhőtlen, hétágra süt a nap, amikor egy villám agyoncsapta. "
vanced
2024. augusztus 20. 19:28
Javasolt közlemény az operatív törzsnek: A tűzijátékot megtartani nem kell félnetek jó lesz ha mindenki egyetért én nem ellenzem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!