Lázár János megnevezte a következő várost, ahol rendkívüli fejlesztések jönnek!

2024. augusztus 28. 07:41

A legkomplexebb az összes hasonló projekt közül.

2024. augusztus 28. 07:41
LÁZÁR János

Nyitókép: MTI/Vajda János

Lázár János közlekedési és építési miniszter a közösségi oldalán jelentette be, hogy pontosan hol tervezi a következő nagyszabású fejlesztést az országban. Bejegyzést a sokatmondó „Esztergom felkészül!” felütéssel kezdte, majd kifejtette:

Mi azért dolgozunk, hogy legyen jobb vidéken élni – hogy a vidéki emberek kiszámíthatóbb és élhetőbb körülmények között éljék a mindennapjaikat. Ennek érdekében a Fidesz kormány stratégiai célként határozta meg, hogy minden megyei jogú városba 2x2 sávos gyorsforgalmi úton lehessen eljutni. Mára csak 3 ilyen város maradt, és most Esztergomon van a sor

Ezt is ajánljuk a témában

– írta a miniszter, majd hozzátette hogy „az M100-as, amely az M1-es autópályát kötné össze 32,3 kilométer hosszon Esztergommal a legkomplexebb az összes hasonló projekt közül. Az útépítés nehézségét és magas költségeit mindennél jobban szemlélteti, hogy Magyarországon ritkán szükséges műszaki megoldásokra, így 3 alagútra és több völgyhídra is szükség lesz a kivitelezés során. A mai napon ennek a projektnek a részleteit néztük át az érintett térségek országgyűlési képviselőivel.”

Lázár János bejegyzését itt tekintheti meg:

***

 

Összesen 94 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
altercat1
2024. augusztus 29. 21:00
Megkönnyíti a suzukinak a szállítást, ami ma körülményes, valamint ipartelepítő hatású lehet a Zsámbék és a csévi elág közti szürke zónában. Márcsak az ígért új hídnak kellene megépülnie.
polárüveg
2024. augusztus 29. 15:03
A tisztelt kritikus kommenttársak az MSZP-SZDSZ kormányzás alatt a tőzeglápra épített kőröshegyi völgyhídnál és a M6 dombi alagútjainál is ilyen kritikusak voltak?
ironlady111950
2024. augusztus 28. 14:52
Nem tudom Jani, esetleg ha a leszakadó Pest megyét és környékét már valamennyire felzárkóztattátok, nem jutna egy kis figyelem a Debrecen nevű marginális kistelepülésre is, ahol a Nagyállomáson még még mindig Kádár-korszakbeli viszonyok uralkodnak, se bringatároló, se akadálymentesítés, se parkolni és megközelíteni nem lehet? Meg tudom, akinek nem fussa autókázásra, az annyit is ér, de a gyorsforgalmik építése mellett nem szétcsúszó síneket nem lehetne fektetni?
hegyaljai-2
2024. augusztus 28. 10:30
Ezt az utat Orbán már régen megígérte a Suzuki tulajdonosának. Nem kell semmilyen további gyár, hogy indokolt legyen. A szlovákok nem nagyon akarják folytatni észak felé, és az M1est eléri ugyan, de onnan délre hova tovább? Persze határidők nincsenek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!