Kigyulladt egy raktár Sajóbábony külterületén

2024. augusztus 18. 22:23

A tűzoltóknak sikerült körülhatárolniuk a tüzet.

2024. augusztus 18. 22:23
SZILVA István

Nyitókép: MTI/Vajda János

Kigyulladt egy raktár Sajóbábony külterületén vasárnap délután. Az érintett cég, az ÉMK Észak-Magyarországi Környezetvédelmi Kft. este közleményt adott ki, amelyben ipari hulladékok feltételezett öngyulladásáról írtak.

Miskolci, kazincbarcikai, diósgyőri és szendrői hivatásos tűzoltók vesznek részt az oltásban, amelyet a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányít – tájékoztatott az OKF. Este, valamivel kilenc óra után jelezték, hogy hat vízsugárral körülhatárolták a tüzet. Tudatták: egy kilencszáz négyzetméter alapterületű raktárépület égett.

Az MTI vármegyei tudósítója elmondta, hogy a füst a településtől 13 kilométerre lévő Miskolcról is látható volt.

Szilva István sajóbábonyi polgármester a Facebook-oldalán azt írta, a tűz a Sajóbábonyi Vegyipari Parkban keletkezett, egy cég kezelésében lévő, zárt épületben található raktárban. Közölte, a raktárban található veszélyes anyagok oltását a sajóbábonyi létesítményi tűzoltóság és a vármegyei katasztrófavédelem közösen végzi. A tűz emberéletet nem veszélyeztet.

A katasztrófavédelem speciális műszaki egysége a településen folyamatosan méri a veszélyes anyagok koncentrációját – jelezte a polgármester.

(MTI)
 

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hernadvolgyi-2
2024. augusztus 19. 07:45
Veszélyes hely. "1979. június elsején óriási robbanás rázta meg a sajóbábonyi ÉMV-t. Az újkori Magyarország legnagyobb ipari balesetében 13 dolgozó hunyt el, "
europész
2024. augusztus 19. 07:06
Multkor Nyiregyhaza most Sajobabony. Legkozelebb hol merre dolguznak a szabotorok?
2024. augusztus 19. 06:52 Szerkesztve
Kis érdekesség, Amikor a Kereszténydemokrata miskolci polgármester kiköltöztette a volt munkástelepeken lakókat a városából, pl Sajóbábonyba, Szikszóra, hihetetlen, de megszűnt a kb havi szintű emberölések sorozata hosszú időre a városában.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!