Kiengedték a börtönből a Lánchíd-botrány kulcsfiguráját

2024. augusztus 30. 15:11

Az ügyészség indítványára a napokban bűnügyi felügyeletbe helyezte Vig Mórt a bíróság.

2024. augusztus 30. 15:11

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Az ügyészség indítványára a napokban bűnügyi felügyeletbe helyezte Vig Mórt a bíróság – tudta meg a Magyar Nemzet a Fővárosi Törvényszéktől.

A lap az ügy kapcsán felidézte, hogy a férfihez kapcsolható botrány a túlárazott Lánchíd-felújításhoz vezethető vissza.

A meglehetősen szövevényes ügy szálai 2019 őszéig érnek, amikor a balliberális koalíció Karácsony Gergely főpolgármesterré választásával átvette a hatalmat Budapesten.

Karácsonyék a váltás után megfúrták a Tarlós Istvánék által a Lánchíd felújítására kedvező feltételekkel kötött tendert és új közbeszerzési eljárást írtak ki. A lap kiemelte, hogy pályázaton az előző városvezetés alatt is befutó A-Híd Zrt. lett a győztes, csakhogy furcsa módon ötmilliárd forinttal drágább ajánlattal nyertek, mint amennyiért a Tarlós-érában végezték volna el a munkát. Ide tartozik, hogy majdnem hatvanszorosára, 4,2 milliárd forintra emelték a Tarlós idején zajló tenderhez képest a vállalkozónak járó előleget, a céget terhelő kötbért viszont megfelezték.

 

 

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kobi40
2024. szeptember 02. 14:13
Mikor ítélik el? 2040-ben?
Lajoss
2024. augusztus 31. 17:29
Gyengülnek a polt-kutyák…😉
Lehigh
2024. augusztus 30. 18:15
Ligeti Miklos szerint nincsen korrupcio a Lanchid eseteben!! OK VIZSGALTAK KI!! BALOLDALON NINCSEN KORRUPCIO!! RABLOPRIVATIZACIO KORRUPCIO NELKUL TORTENT!!
zsolti123
2024. augusztus 30. 17:07
A 'Ndrangheta mafia: éves forgalmuk 60 milliárd euro körül van - kábítószer és emberkereskedelem youtu.be/sNiQaqlxiGU
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!