Kicsúszhat Magyar Péter kezéből a Tisza Párt irányítása?

2024. augusztus 29. 11:29

Vannak olyan tiszások, akik már az egyre nagyobb népszerűségre szert tevő alelnököt, Radnai Márkot tartják a közösség vezetésére legalkalmasabb személynek.

2024. augusztus 29. 11:29
Radnai Márk, Magyar Péter. Fotó: Magyar Péter Facebook-oldala
Béres Sándor
Béres Sándor

Váratlan meglepetésként érkezett a hír július 21-én, hogy Radnai Márk a Tisza Párt alelnöke lett. Az uborkaszezon közepén maga Magyar Péter kavarta fel az állóvizet, amikor egy Facebookon közzétett közös fotóval „hivatalossá tette” az addig titkolt kinevezést.

Radnai alelnöksége azért is lehetett sokak számára meglepő, mert a férfit korábban nemigen szerepeltette Magyar Péter. Radnai neve addig szinte csak az elhíresült ötkertes buli kapcsán forgott a sajtóban. Az ominózus éjszakáról született beszámolók szerint ő volt az, aki nemcsak együtt bulizott Magyar Péterrel a szórakozóhelyen, hanem megpróbált kiegyezni a pártelnök által megtámadott férfival, akit a gyanú szerint Magyar megütött, majd elvette a mobiltelefonját, amit nem sokkal később a Dunába dobott. Radnai a tanúk beszámolója szerint azt mondta a sértettnek, hogy adjon egy elérhetőséget, és akkor kártalanítani fogják a telefonja miatt.

Komplikált kapcsolat a kezdetektől

A Tisza Párton belül azonban ekkor már jól ismerték Radnait, akit egyik forrásunk szerint Nagy Ervin színész hozott Magyar Péter csapatába, amikor megkérte, segítsen a március 15-i rendezvény színpadi látványvilágát megalkotni. Radnai ezt követően gyorsan bedolgozta magát a pártba, és Magyar Péterrel is megkedveltette magát. Ebben többek elmondása szerint Magyar akkori barátnője, Vogel Evelin is segítségére lehetett, akivel korábbról ismerték egymást.

A Magyar és Radnai között kialakult kapcsolat azonban már a kezdetektől nem volt mentes a feszültségektől. A párt életét jól ismerő egyik forrásunk egyfajta „se veled, se nélküled” kapcsolatként írta le a két férfi viszonyát. 

Radnai a Magyarral való súrlódások ellenére nemsokára az egyik legbefolyásosabb személy lett a formálódó Tisza Pártban, de ekkor még másokkal is rivalizálnia kellett Magyar Péter kegyeiért. Az európai parlamenti választások után azonban – információink szerint – komolyabb konfliktus alakult ki Radnai és a pártelnök között, ami miatt úgy nézett ki, el is válhatnak útjaik. Egyik tiszás forrásunk elmondása szerint Magyarnak azonban sikerült visszaédesgetnie alelnökét, a két férfi kibékült, ami nagyjából éppen a már említett ötkertes diszkóbotrány idején történhetett.

Csak egy legény maradhat talpon

Forrásaink szerint a kibékülés és az alelnök visszatérésének ára az volt, hogy 

az összeborulás után Radnai „szabad kezet kapott” az őt visszacsábító Magyar Pétertől a Tisza Párt ügyeinek alakítására. A megerősített alelnök pedig hamar egyfajta tisztogatásba kezdett.

Információink szerint több, korábban fontos szereplőnek is azt vázolta fel Radnai, hogy maradhatnak a pártban, de csak abban az esetben, ha „hátrébb lépnek”. Így járt az alelnök korábbi riválisa, a rendkívül agilis szürke eminenciás Farkas Dezső, valamint Seprenyi Anita is, aki a kampány alatt Magyar Péter sajtósaként is tevékenykedett, és az országjárásra is elkísérte főnökét. Érdekesség, hogy kettőjüket mint Magyar Péter sikerének fő kovácsait mutatta be egy hosszú cikkben a 444.hu  július 4-én. 

A Tisza Párt életét jól ismerő forrásaink azonban állítják: Radnai Márk mellett nem termett nekik több babér. A párton belül a legtöbben mindennek ellenére örültek Radnai előrelépésének. Ahogy egyikük fogalmazott: 

Márk már az eredeti filmes, színházi szakmájában is kifejezetten sikeres volt, ő egy önerőből sok eredményt elérő srác, akinek komoly kapcsolatrendszere van.

Aki csak egy percet is beszél vele, egyből láthatja: pontosan tudja, mit akar.” A lapunknak nyilatkozó tiszások szerint ezzel Radnai kiemelkedik a pártvezetésből, hiszen például Farkas és Seprenyi esetében ez nem így volt.

Vaskos sértések az influenszer-hajón

Arra, hogy miért éppen Radnai Márknak adott szinte teljhatalmat Magyar Péter, senki sem tudott biztosat mondani lapunknak. Van olyan, aki szerint kapcsolatuk alapja, hogy Radnai és Magyar hasonló karakterek, akik jól megértik egymást, mivel mindketten szeretnek bulizni, élvezni az életet, és ezen a téren is ki akarják használni a hirtelen jött népszerűségüket.

A Tisza Párt vezetője maga mondta, hogy irigyli alelnöke piros BMW-jét, amivel egy Facebookon közzétett fotón pózolt a németországi foci EB idején. Radnairól pedig úgy tudjuk, az ő szívügye volt a budai Lock luxusszórakozóhelyen tartott tiszás buli megszervezése. 

Forrásaink szerint egy lényeges különbség azonban mindenképpen van Radnai és a pártelnök között. Előbbi magabiztossága ellenére is tisztelettel viszonyul a párttársaihoz.

A lapunknak nyilatkozók közül többen is említették, hogy Magyar Péter rendkívül lekezelően, sokszor egyenesen sértően viselkedik munkatársaival.

Ennek jó példája volt egy nyári buli, amit influenszereknek szerveztek a tiszások. A hajón tartott programon a vendégek mellett a Tisza Párt vezetése vett részt, és az este során

Magyar mindenki előtt degradálóan leszólta kollégáit, mondván: egyelőre nem sokat érnek a többiek, de majd ő tesz róla, hogy egyszer felnőjenek az ő szintjéhez.

A fentiek megtörténtét az eseményen jelen lévő, de neve elhallgatását kérő egyik influenszer is megerősítette lapunknak, aki szerint az eset miatt mindenki egyértelműen kellemetlenül érezte magát, Magyart leszámítva. 

Magyar Péter. Fotó: Képernyőkép/Magyar Nemzet
Magyar Péter. Fotó: Képernyőkép/Magyar Nemzet 

Végre van gazda a háznál

Információink szerint a Tisza Párt munkatársai eleinte nem értették azt sem, hogyan lehetséges, hogy szinte minden operatív feladatot Radnai irányít a pártban, miközben Magyar a nyilvánosság előtt korábban gyakran arról beszélt, milyen hatalmas építkezési munka vár rájuk a választások után.

„Gondoltuk, lehet, hogy Péter örül, hogy nem neki kell dolgoznia, és van, aki elvégzi helyette ezt munkát” – fogalmazott egy tiszás lapunknak, hozzátéve, hogy hamar rájöttek: Radnai lelkesedése komoly előrelépést jelenthet a korábban Magyar által meglehetősen elhanyagolt párt fejlődése szempontjából. 

Radnai Márk ugyanis az elnökhöz képest hatalmas elánnal vetette bele magát a pártszervezésbe: több időt tölt a többiek társaságában az irodában, mint Magyar Péter valaha is tette, és igyekszik érdemi megoldásokat találni a problémákra, amelyeket fölvetnek neki.

„Korábban nem ez volt a jellemző” – mondta lapunknak a Tisza Párt csapatának egyik tagja, aki szerint az egyre népszerűbb Radnai Márkkal szemben 

Magyar „nem olyan, mint egy pártvezető, hanem inkább mint egy marketingigazgató, aki szinte csak a saját karakterének építésére, és nem a pártfejlesztésre koncentrál”. 

Forrásunk szerint talán ezért is lehetséges, hogy máig senki sincs tisztában a Tisza Párt programjával, hosszú távú céljaival, amelyekről nem is igen tudnak mit mondani a magukat emiatt gyakran egyre kellemetlenebbül érző tiszások az érdeklődőknek.

Magyar az EP-képviselők kezét is elengedte

Mindez leginkább a Tisza Párt újdonsült EP-képviselőinek jelent nagy gondot, akiknek – információink szerint – teljesen elengedte a kezét Magyar Péter, így nem is bánják, hogy nem nyilatkozhatnak a sajtónak, mert nincs egységes irányvonal, nem is tudják, hogy a felmerülő ügyekben mit mondjanak.

A Tisza Párt egyik EP-képviselőjének környezetéhez tartozó forrásunk például elmondta: szinte semmilyen információt nem kaptak a politikusok, mielőtt Brüsszelbe utaztak volna.

Nem tudták, honnan lesz majd megfelelő irodájuk, és a munkatársak toborzásához sem kaptak eleinte érdemi segítséget Magyartól. Pedig okkal gondolhatták az EP-képviselők, hogy a pártelnök segíti majd őket, hiszen Magyar Péter, amikor megszavaztatta szimpatizánsait, hogy kimenjen-e Brüsszelbe – többek között – úgy érvelt, hogy „a Tisza Párt jelöltjei közül egyedül én rendelkezem politikusi, valamint európai parlamenti tapasztalattal és helyismerettel”.

Beszélgetéseink során az is kiderült, hogy Magyar Péter még arról sem értesítette előzetesen a képviselőit, hogy fel kell majd ajánlaniuk bérükből havi félmillió forintot jótékony célra. „A főnököm is csak Magyar Péter Facebook-bejegyzéséből értesült erről a döntésről” – mesélte a Tisza Párt egyik EP-képviselője mellett dolgozó forrásunk.

Radnai változást szeretne

A párt korábbi elhanyagoltságát Radnai Márk is egyértelműen érzékelte, aki a lapunknak nyilatkozó források szerint úgy véli, hogy Magyar Péternek kedvesebben kellene viselkednie a közösség többi tagjával, meg kellene tanulnia csapatban gondolkodni, és nagyobb önfegyelemre lenne szüksége, mert a Tisza Párt már több, mint az ő személyes ügye. 

Márk szerint Péter sokszor olyan, mintha gyerek lenne”

– fogalmazott egy a Tisza Párt legbelsőbb köreibe tartozó forrásunk.

Mint hozzátette: tény, hogy az elnököt nem könnyű kontroll alatt tartani, és sokszor meggondolatlanul viselkedik, amit ilyenkor saját párttársai is értetlenül szemlélnek.

A tiszásokkal folytatott beszélgetéseinkből az is kiderült, hogy Radnai Márk egyértelműen központi szerepet tulajdonít magának Magyar sikereiben, és többször hangoztatta, mennyit köszönhet neki a pártelnök. Éppen ezért gondolják azt többen, hogy Radnai több nyilvánosságra és elismerésre is vágyik, hiszen ez jobban megfelelne az érdemeinek.

Radnai Márk. Fotó: Képkocka/RTL-videó
Radnai Márk. Fotó: Képkocka/RTL-videó

Azzal, hogy Radnainak nagyobb felület jusson a párton belül is, egyre többen értenek egyet, és vannak, akik inkább benne látják a Tisza jövőjét, mint a kívülállók által körülrajongott Magyar Péterben.

Lehet, hogy most Péter kell legyen a párt arca, de Radnai Márk egyértelműen alkalmasabb arra, hogy vezesse ezt a közösséget”

– összegezte frappánsan a párton belüli hangulatot egyik tiszás beszélgetőpartnerünk.

Kapcsolódó vélemény

undefined

Kohán Mátyás

Mandiner

Idézőjel

A tizennégy éve kormányzó jobboldal számára a mindenszarizmus újjászületése édes kihívás – de kihívás.

 

Összesen 454 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kir2vik
2024. augusztus 30. 10:51
skywalker-bp 2024. augusztus 29. 22:51 Gyerekek,korrigálom mafam. Bár írni képtelen vagyok. A fakr mandiner és/vagy valamelyik fairplay díjas komnenthorda tagja felvett egy nicket, ami megtévesztésig hasonlít az enyémhez. Tökre ugyanolyan. Skywalker_bp a “hamis” Skywalker. 28 komment ---------------------------------------- Skywalker_bp 2024. augusztus 29. 22:49 Most elütések nélkül. Gyerekek,korrigálom magam. 6800 kb. komment. És mind a kettő alól ugyanazt írod. Tök mindegy Magyar Péter.
kir2vik
2024. augusztus 30. 10:45
Jó lesz az... Ez a fószer kifejezetten simlis bűnözőnek néz ki. Magyar csak nárcisztikus pszichopatának.
Szuperszig
2024. augusztus 30. 07:25
A cicafiú lenyúlja a showt a pasija elől? Érdekes.
Lehigh
2024. augusztus 30. 07:01
VASGYURO R.M eltori a kezet THE MAN M.P- nek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!