Kiadták a sárga riasztást az egész ország területére

2024. augusztus 02. 06:55

Háromfélre vészjelzést is kiadtak a pénteki napra.

2024. augusztus 02. 06:55
Day Nine: The Championships - Wimbledon 2024

Nyitókép: Julian Finney/Getty Images

A HungaroMet jelentése szerint az ország egész területére sárga riasztást adtak ki a zivatarveszély miatt. A figyelmeztetés szerint bár meleg idő várható, helyenként heves esőzésekre is számítani kell. Pénteken a fátyolfelhők mellett helyenként erőteljesebb gomolyfelhők is kialakulhatnak, amelyek záporokat és zivatarokat hozhatnak. Az északnyugatira, nyugatira forduló szél helyenként megélénkül, zivatarok idején pedig átmenetileg megerősödik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 29 és 34 fok között alakul, késő estére pedig 18-26 fok közé hűl a levegő.

A HungaroMet háromféle elsőfokú veszélyjelzést adott ki. Az első a zivatarok kialakulása miatt az ország egész területére vonatkozik. Kezdetben inkább csak a Dunántúlon, később azonban a keleti országrészben is várhatók zivatarok, amelyeket 60-75 km/órás széllökések, 10-20 mm intenzív csapadék, a Dunántúlon pedig 25-40 mm felhőszakadás és jégeső kísérhet.

A második figyelmeztetés a magas középhőmérséklet miatt az ország felére érvényes. A legtöbb helyen 25 fok körüli, kisebb körzetekben pedig 27 fok körüli napi középhőmérséklet várható. A Dunántúl nyugati és északi részein, valamint az Északi-középhegységben 25 fok alatt maradhat a hőmérséklet.

A harmadik figyelmeztetés az aktuális és néhány órán belül bekövetkező veszélyjelzéseket tartalmazza, amelyeket szintén zivatarok indokolnak. 

Az érintett területeken jégeső is eshet, és az erős szél károkat okozhat. 

***

 

Összesen 102 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
papamaci57
2024. augusztus 02. 08:30
" ­­É­­­r­­­t­­é­­k­­­e­­l­d­ ­a­­ ­s­­z­­e­x­­­i­­­ ­­­p­­u­­n­­c­­­i­m­­­a­­t­­­ 👉 𝐖­­𝐖­­𝐖­­.­­𝐗­­𝟏­­𝟖­.­­­𝐅­𝐔­­­𝐍 " Értékelem: punnyadt volt és büdös. Nem érte meg azt az egy tál bablevest amit adtam érte.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!