Két településen is új választást tartanak vasárnap

2024. augusztus 29. 06:44

Lemondás, haláleset vagy szavazategyenlőség miatt a „választási gépezet” szinte folyamatosan mozgásban van.

2024. augusztus 29. 06:44
null

Nyitókép: MTI/Lehoczky Péter

Vasárnap ismét szavazni mennek a választók a Zala vármegyei Zalakomárban és Zalaboldogfán, miután a június 9-i általános választáson a polgármesterjelöltek között szavazategyenlőség alakult ki. Mindkét településen az első helyen végzett jelöltek azonos számú szavazatot kaptak, ami miatt most időközi választásokat kell tartani.

Egy harmadik jelölt indulása lehet a megoldás

Zalakomárban a júniusi választáson hat polgármesterjelölt indult, ahol Horváth Zoltán és Baranyi Attila egyaránt 381 szavazatot szerzett. A mostani szavazáson három független jelölt közül választhatnak a helyiek: Horváth Zoltán, Baranyi Attila és Kuti Bálint József, aki korábban 287 szavazatot kapott. A település választói névjegyzékében 2259-en szerepelnek.

Zalaboldogfán szintén független jelöltek versenyeztek júniusban, ahol Tóthné Toldi Alexandra és Egyed Zsófia Judit egyaránt 86-86 voksot kapott. A vasárnapi választáson hozzájuk csatlakozik még Pap Sándor, és a település 309 választópolgára dönthet a település új vezetőjéről.

A Nemzeti Választási Iroda adatai szerint ősszel további 20 településen rendeznek időközi választásokat, hasonló okokból. 

A Vas vármegyei Bozsokon azért lesz szükség időközi választásra, mert júniusban jelölt hiányában elmaradt a választás, míg a Zala vármegyei Pakodon azért, mert kevesebb jelölt indult, mint ahány képviselőt választhattak volna. Ezen felül több településen is új választást írtak ki lemondás vagy haláleset miatt.

***

 

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
véna
2024. augusztus 29. 07:07
Látod, Kitty polgármester lehettél volna ha egyedül elindulsz Bozsokon, nem kéne itt kuncsorognod a punciddal.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!