Józsefváros elvesztette a hőség elleni harcot, nem vált be a mikropark

2024. augusztus 06. 09:53

Az önkormányzat elismerte, hogy sok növény elpusztult az elmúlt hónap extrém időjárása miatt, de azt ígérte, ezeket szeptemberben pótolni fogják.

2024. augusztus 06. 09:53

Nyitóképünk: Facebook/Otthonunk, Józsefváros

A VIII. kerületi önkormányzat részvételi költségvetésének kiemelt projektje volt a mikropark, de mára nyilvánvalóvá, hogy befuccsolt – írja a Magyar Nemzet. A lap riportjából kiderül, hogy az egyik konténeren tönkrement az árnyékoló ponyva, másiknál elszáradtak a virágok, helyükre hatalmas gaz nőtt. 
„Őserdő” – egy tábla áll egy sittes konténerből és gazból álló mikropark elején a Népszínház utcában, de úgy tűnik, ez sem nem őserdő, sem növényekkel teli dzsungel, inkább gyommal teli tartály a járda szélén. A sittes konténerek jelenléte megosztotta a lakosságot, sokan nem tetszésüket fejezték ki a megoldás ellen, amelyek ráadásul parkolóhelyeket is vettek el a helyiektől. Ráadásul „A mikroparkkal a városi hőség ellen” elnevezésű projekt hárommillió forintba került, ám valódi árnyékot nem adott. 

A hűsítő pontként tervezett funkciót sem látta el, az idei nyári hőség pedig bebizonyította: más módszerekkel kell felvenni a harcot a VIII. kerületi önkormányzatnak. 

A Szigony utcai fatákolmány árnyékolóját leszaggatta az eső és a szél, a növények sem nőttek meg akkorára, hogy megváltoztassa a betonról visszacsapódó forróságot. Az önkormányzat a kerület több pontjára vadvirágos rétet tervezett, a leglátványosabban a Koltói Anna téren égett ki a teljes növényzet a forróságban. 

A Magyar Nemzet megkereste a józsefvárosi önkormányzatot, hogy megtudja: milyen gyakran locsolják, illetve gondozzák a kerületi klímapontokat.
„Az ágyást a Koltói Anna téren hetente kétszer öntözik a kertészeti iroda munkatársai. Valóban sok növény elpusztult az elmúlt hónap extrém időjárása miatt, ezeket természetesen szeptemberben pótolni fogják. Hamarabb nincs értelme, mert a nyári hőségben a frissen ültetett növényeket nem lehet életben tartani. A mikroparkok gyomlálásának gyakorisága időjárásfüggő, az extrém hőségben ezekben is kiégnek a növények. Általánosságban elmondható, hogy havonta gyomlálják őket” – válaszolta az önkormányzat, amelyből a lap azt a következtetést vonta le, hogy a kerület erre az évre feladta a hőséggel való küzdelmet.

Összesen 143 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
survivor
2024. augusztus 07. 18:11
A térkő fugáiba MOHA ?
survivor
2024. augusztus 07. 18:07
Ülessetek fát !
Bulldog Orange
2024. augusztus 06. 16:37
Ja, hogy a zöldek nem értenek a kertészethez.... miért új ez, az okos zsidó csinálja az üzletet, a buta meg tanítja ... Figyelembe véve az éghajlati adottságokat, ennek annyi értelme van, mint a rakpart lezárásának! Teljesen hülye, hozzá nem értő, dilettánsokat szavaznak meg, neveznek ki, ennek ez a végeredménye!
paperfellow
2024. augusztus 06. 16:20
Ládába rakott néhány cserepes virágot egy pár köcsög.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!