Jön a hidegfront: nyolc vármegyére adtak ki figyelmeztetést

2024. augusztus 05. 06:52

Ez várható a hét elején.

2024. augusztus 05. 06:52
Lightning storm over Bonza Bay River Mouth

Nyitókép: Mayehem / Getty images

A HungaroMet jelentése szerint zivatarok érkeznek nyolc vármegyére, ezért – Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Heves, Vas, Zala és Baranya – területére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki, mivel a változékony időjárás villámlással és viharos széllel is járhat.

Hétfőn a legmagasabb nappali hőmérséklet 26-31 fok között alakul, de a tartósan felhős vidékeken ennél hűvösebb is lehet.

A hét hűvös és felhős idővel indul, helyenként eső is előfordulhat. A nyugatról északnyugatról érkező felhőtömbök délkelet felé vonulnak, az ország nagy részén több órás napsütés várható. Szórványosan záporokra és zivatarokra lehet számítani, különösen az északkeleti, nyugati és délnyugati területeken. 

Az északnyugati szél napközben élénk lesz, helyenként erősödhet is. Zivatarok környezetében átmenetileg viharos széllökések is előfordulhatnak. 

Az éjszakai hőmérséklet 14-19 fok között alakul.

A HungaroMet citromsárga, első fokú figyelmeztetést adott ki zivatarok miatt, főként villámlás, szélerősödés és jégeső veszélye miatt a fent említett nyolc vármegyében.

***

 

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!