Jakab Péter már megint nagyon kemény: most Magyar Pétert bevetve oszlatná fel a parlamentet

2024. augusztus 29. 22:44

Jakab Péter nyílt levélben fordult a Tisza párt elnökéhez, és arra kérte, hogy folyamatos nyomással érje el, hogy a Parlament szavazással döntsön önmaga feloszlatásáról. Az ATV erről kérdezte.

2024. augusztus 29. 22:44
Jakab Péter

Nyitókép: Jakab Péter Facebook-oldala

Jakab Péter, A Nép Pártján Mozgalom elnöke az ATV Egyenes beszéd című műsorának vendége volt új nyilatkozata miatt, melyben Magyar Pétert arra kérte, hogy a Tisza Párt elnöke az utcán és minden színtéren addig gyakoroljon nyomást a parlamentre, míg az a nép akarata előtt meghajolva fel nem oszlatja magát. Az ATV műsorvezetője elsőre azt a kérdést szegezte a képviselőnek, hogy miért gondolja azt, hogy ez a nép akarata.

Ezt is ajánljuk a témában

Jakab Péter szerint „azt látjuk, hogy a kormánypárt elveszítette a szavazóinak az egyharmadát, egymillió szavazót.” A politikus úgy fogalmazott, hogy „botrányok sokasága tépázza a kormánypárt sorait, és olyan botrányokról beszélünk, amelyeket, hát eddig nem szoktunk meg.”

A korrupciót már megszokták a magyar emberek, de azt, hogy valaki gyermekeket rugdos fel, hogy pedofiloknak kegyelmez, hogy nőket ver – ezt nem szoktuk meg, és nem is akarjuk megszokni” – nyilatkozta a politikus

A képviselő úgy vélekedett, hogy most kell kihasználni a kormánypárt megtépázott sorait, és nem szabad megvárni, hogy 2026-ra megerősödjön a Fidesz. Mint fogalmazott: „Attól tartok, hogy ha várunk, akkor 2026-ban a sokadik kétharmad köszönt erre az országra.” Amikor a műsorvezető arra hivatkozott, hogy a kutatások és az európai parlamenti választások nem azt mutatják, hogy a Fidesz annyira meggyengült volna, Jakab Péter úgy reagált, hogy „ha nem reccsent volna meg a Fidesz, akkor Orbán Viktor nem gondolkodna abban, hogy forint milliárdokat önt a határon túlra.”

Ezt is ajánljuk a témában

A parlamenti képviselő elmondta, hogy Orbán Viktor Tusványoson azt nyilatkozta, ki fogja terjeszteni az összes hazai családtámogatási formát határon túlra. Jakab szerint „éves szinten 3300 milliárd forintot akarnak ebbe fektetni.” És hogy a politikus miért egy másik párthoz, illetve Magyar Péterhez fordult ebbe az ügyben? Jakab erre azt mondta, hogy ő már egy éve felszólította a parlamentet a saját feloszlatására, de most kell ezt megtenni, méghozzá azért, mert szerinte most van meggyengülve a Fidesz, és az nagy baj, ha Magyar és a pártja 2026-ig vár.

A teljes beszélgetés alább hallgatható és nézhető végig:

Kapcsolódó vélemény

undefined

Kohán Mátyás

Mandiner

Idézőjel

A tizennégy éve kormányzó jobboldal számára a mindenszarizmus újjászületése édes kihívás – de kihívás.

 

Összesen 105 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hyazinth
2024. szeptember 01. 15:51 Szerkesztve
Na, azért a Földi Pesta-féle, disznótorral egybekötött nemi erőszakkísérlet belefért Petya értékrendjébe...
Gasztronauta
2024. augusztus 30. 16:16
Összefog a három Péter.?
hasdrubal
2024. augusztus 30. 11:13
Érdemes megnézni a facebookoldalát ennek a hulladéknak. Mást se csinál, mint, hogy a határon túli magyarok ellen uszít. Ha van igazi, gerinctelen féreg ebben a magyar politikai életben, akkor ez a csávó az.
lyon-v-2
2024. augusztus 30. 10:25
Köcsög....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!