Kiverte a biztosítékot az államtitkárnál Magyar Péter kórházi hecckampánya

2024. augusztus 25. 13:27

„Ebből elég volt!” – mondta Takács Péter.

2024. augusztus 25. 13:27

Nyitókép: Balint Szentgallay/NurPhoto via AFP

Amit Magyar Péter a kórházakban tesz, az egy hecckampány – nyilatkozta a Magyar Nemzetnek a Belügyminisztérium egészségügyi államtitkára. Takács Péter leszögezte: a Tisza Párt elnökének európai parlamenti képviselőként ahhoz van joga, hogy tájékoztatást kapjon a közintézmények működéséről. Jelezte: a baloldali politikus számára együttműködően biztosították annak lehetőségét, hogy felvehesse a kapcsolatot a kórházakkal és mindenhol a helyszínen tehesse fel kérdéseit.

Magyar Péter visszaélt a jogszabályok adta lehetőségeivel, mivel amit a kórházakban művel, az minden, csak nem tájékozódás.

Zavarja az orvosokat és a gyógyítás rendjét, órákon át grasszál fel-alá a kórházakban, miközben Jakab Péter stílusában személyeskedő és dehonesztáló megjegyzésekkel alázza meg a gyógyító munkájukat odaadással végző kollégákat. Ebből elég volt!”

– mondta Takács Péter.

Elmondta, hogy Magyar Péter Szolnokon a menedzsmentet berendelve hétvégén ment be a kórházba, amihez semmiképen nincs joga. Ismertette, hogy a képviselő még a kórházi vezetők érkezése előtt megjelent egy betegellátó osztályon, zaklatta az ügyeletvezető főorvost, akinek a gyógyítás lenne a feladata. Az államtitkár felszólította Magyar Pétert, hogy ne tegye az egészségügyi dolgozókat az aljas politikai színjátékának a szereplőivé, hagyja az orvosokat gyógyítani, a betegeket pedig nyugodtan gyógyulni.

„Senkinek nem szolgálja az érdekét Magyar Péter öncélú politikai haszonszerzés érdekében végzett tevékenysége.

Nem az igazságot akarja bemutatni, hanem csak a saját politikai pecsenyéjét sütögeti, de a kórház nem a politika játszótere”

– tette hozzá.

Az államtitkár felidézte, hogy Magyar Péter szerint a kormány valamit el akar titkolni az egészségügyben, amit képtelenségnek nevezett. Mint mondta, „a XXI. században semmit nem lehet eltitkolni, mindenki olyan képet készíthet a mobiltelefonjával, amilyent csak akar, így amit Magyar Péter tesz, az nem más, csak az indulatok öncélú szítása”.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 436 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
székelyszó
2024. augusztus 26. 10:00
Magyar Péternek az a célja, hogy minden nap legyen róla hír. Továbbra sem tudjuk, hogy ő és emberei hogyan oldanának meg egy problémát??? Egyáltalán a napi hőzöngés mellett hogy lesz idő programot írni...Kérdezzük meg az ellenzék-kormány váltókat, hogy ok mi lesz ha elzavarjátok a fideszt? Erre senki nem tud válaszolni
DeGar
2024. augusztus 26. 02:30
Ahányszor megszólal ez a szélhámos, mindig arra gondolok, hogy Varga Juditot életében kéne szenté avatni.
ekeke1
2024. augusztus 25. 21:10
Amúgy meg hazudik/humorizál/átverték. Ugyanis sehol nincs és nem volt egy évnél hosszabb várólista: jogviszony.neak.gov.hu/varolista_pub/varolistak-teteles-lekerdezese/?ocsk=O20
Ez D-dúr és e-moll
2024. augusztus 25. 20:50 Szerkesztve
"Türelem 2024. augusztus 25. 20:40 ...a tárgyilagosság megköveteli, hogy a sok beteg mögött az adott egyének életvitele, táplálkozása, felelőtlensége a komoly kockázati faktor. Demagógia csak az egészségügyre hivatkozni..." No de rebe! A társadalombiztosítás nem arról szól, hogy, tetszik-nem tetszik, egy életen át vonják tőlünk a tb-járulékot, hogy ha megbetegszünk, ellássanak, függetlenül attól, hogy a társadalomban hányan élnek felelősen vagy épp felelőtlenül?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!