Indítványozták Dobrev Klára mentelmi jogának felfüggesztését

2024. augusztus 31. 19:23

Az indítvány Áder János testvére által benyújtott feljelentés nyomán történt.

2024. augusztus 31. 19:23

Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

A Budapesti II. és III. Kerületi Bíróság augusztus 29-én indítványozta Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció (DK) politikusa és európai parlamenti képviselője mentelmi jogának felfüggesztését – írta meg az Index.

 Pölöskei Gáborné Áder Annamária ez év márciusában tett magánindítványként feljelentést nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás vétsége miatt Dobrev Klára ellen.

A politikus akkor azt állította, hogy ő is bűnös a bicskei pedofilbotrányban, mivel a volt államfő húgának a főváros Oktatási, Gyermek- és Ifjúságvédelmi Főosztályának a vezetőjeként tudnia kellett a pedofil igazgatóról, ennek ellenére mégsem tett semmit. A bíróság felfüggesztette rágalmazás vétsége miatt indított büntetőeljárást, és indítványozta az Európai Parlament elnökénél, hogy Dobrev Klára mentelmi jogát függessze fel.

Pölöskei Gáborné, aki a főosztály vizsgálata után írásban tájékoztatta a főjegyzőt és az aljegyzőt a bejelentésről, valamint a büntetőfeljelentés előkészítéséről, a Dobrev Klára által tett állításokat rágalmazásnak minősítette. 

 

 

 

Összesen 109 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tapir32
2024. szeptember 01. 08:23
A mentelmi jogának a felfüggesztése egy lehetőség arra, hogy tisztázza magát! Vagdalkozva mocskolódni és vádaskodni nagyon visszatetsző! Felnőtt ember vállalja szavai és tettei következményeit! Úgy tűnik, hogy Dobrevvel szemben ez túlzott elvárás. Politikai tőkét akar kovácsolni abból, hogy bíróság elé akarják állíttani? Ha tovább mocskolódik, akkor gyakori vendég lesz a bíróságon.
Chekke-Faint
2024. szeptember 01. 07:33
Viszont párhuzamosan ki kell róla állítani a marhalevelet....
Glück28
2024. szeptember 01. 07:24
A büdös bolgár lamantintól meg az alkoholista trógertől teljes vagyon elkobzást kéne indítványozni aztán magyar útlevél elvéve és határon kívül lerakni ezeket a férgeket,
states-2
2024. szeptember 01. 07:15
Csak a mentelmi jogát?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!