„Idén nyáron sem dőlhetünk hátra” – fontos üzenetet küldött Lázár János (VIDEÓ)

2024. augusztus 07. 13:59

„A közlekedés területén is van bőségesen fejleszteni és tennivaló” – jelentette ki a tárcavezető.

2024. augusztus 07. 13:59

Fotó: Képernyőfotó

Lázár János építési és közlekedési miniszter nemrég interjút adott a Spakli podcastnek. 

A tárcavezető többek között arról beszélt, hogy nagyon fontos, hogy októberre a magyar építészetről szóló törvénycsomag végrehajtási szabályai végigmenjenek. Lázár ezután hangsúloyzta,

minden minisztérium beruházási tervét rendbe kell tenni idén.”

Majd azzal folytatta, hogy „az építésgazdaság és építésügy területén ezek a legfontosabb feladataim”.

A miniszter a műsorvezetőnek elárulta, hogy még az idén el akarják kezdeni a Pázmány Péter Katolikus Egyetem építését és a vasútépítést. Hozzátette, hogy 

80 beruházást kezdett el, mióta miniszter háromezer milliárd forint értékben, 

míg 300-at pedig leállított. A beruházások nagy része útépítés, autópálya építés vagy fejlesztés, „de rengeteg dolgom van az ipari szektorral Debrecennél, Nyíregyházánál és Miskolcnál vagy éppenséggel Szegednél kell közművet és ipart kiszolgáló infrastruktúrát fejleszteni” – hangzott el.

Ezt is ajánljuk a témában

 

A közlekedés területés is van bőségesen tennivaló

Lázár János az interjú során leszögezte, hogy 

a közlekedés területén is van bőségesen fejleszteni és tennivaló. 

Tehát az év második fele is egy nehéz időszak lesz” – tekintett előre.

„Ahhoz hogy megnyerjük ‘25-öt és ‘26-ot gazdasági és politikai értelemben, idén nyáron sem dőlhetünk hátra. Ahhoz ’24 nyarán nagyon sokat kell dolgoznia a kormányzati szereplőknek” – húzta alá a miniszter.

A vonatkozó interjúrészletet alább tekintheit meg:

Összesen 57 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2024. augusztus 29. 16:04
Lézer Jani közlekedési miniszter… 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kaszas39
2024. augusztus 07. 16:40
Ezt a viharsarki okoskodót miért kellett vissza hozni? Senki nem kérte, senki nem igényelte! A Fideszes szavazók is nagy számban utálják, korrupt, arrogáns, beképzelt és semmihez nem ért! Pontosan mivel semmihez nem ért ezért mindenhová oda lehet tenni. 14 év óta nincs vasút fejlesztési koncepció csak NER lovagok és lovaginák gazdagodnak! Ha lenne folyamatos vasút fejlesztési koncepció akkor nem zártak volna be vasútvonalakat ( hogy is volt, nem hagyjuk cserben a vidékeket 😀, max. Felcsúton biztosan nem). Lennének mozdonyok, gyors vasútvonalak, bekamerázott vasútikocsik hogy a rejtett erőforrásoktól biztonságban legyenek az emberek! Debrecenben sem szeretik, köszönjük a hét éve készen lévő Intermodeális új állomás épületet! Ha esik az eső áznak a villamos vezetékek! Milyen biztonságos és milyen szépen néz ki! A BMW-hez rekord idő alatt kiépült a vasút vonal, de mi van Mátészalka-Debrecen vonallal? 80 kilométer és kb. 2 óra a menetidő?
Osztap_Bender
2024. augusztus 07. 16:06
Mi lesz a 11-es úttal és a szentendrei hévvel? Erről beszélj miniszter. Értelmesen, lassan és tagoltan, nehogy le tudd tagadni amit mondtál!
Patika
2024. augusztus 07. 16:02
Sok a duma , kevés a teljesítmény. (fordítva jobban tetszene)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!