Ha már Brüsszel...

2024. augusztus 21. 17:06

Koordinált politikai hadjáratról van szó, amely során a brüsszeli elit a tényeket és az adatokat ismét figyelmen kívül hagyja.

2024. augusztus 21. 17:06
Orbán Balázs
Orbán Balázs
Facebook

Fotó: Mandiner/Földházi Árpád

„Ha már Brüsszel orosz és belorusz kémekkel riogat a hazai Nemzeti Kártya program kiterjesztése miatt, nézzük meg a valóságot, azaz hogy az adatok alapján az egyes EU-s tagállamokban milyen arányban tartózkodnak az említett két ország állampolgárai.

2022-ben csak Németországban – ők még nem közöltek 2023-as adatokat – majdnem 230 ezer orosz állampolgárnak volt tartózkodási engedélye, de Spanyolországban is majdnem 100 ezren, Franciaországban több mint 60 ezren, Olaszországban pedig közel 50 ezren tartózkodtak. A térségünkben messze nem nálunk él a legtöbb orosz állampolgár: Csehországban majdnem 40 ezren, Ausztriában és Lengyelországban pedig több mint 20 ezren élnek.

Ezt is ajánljuk a témában

A legnagyobb belorusz közösség Lengyelországban él, több mint negyedmillió ember 2014 óta az ő létszámuk megnégyszereződött. Lengyelország után – akárcsak az oroszok esetében – Olaszországban, Spanyolországban, Franciaországban, valamint Csehországban él a legtöbb belorusz. 

Az uniós statisztikák szerint ma nagyjából 1 millió orosznak és belorusznak van tartózkodási engedélye az EU területén. A Magyarországon valamilyen típusú tartózkodási engedéllyel rendelkező oroszok és beloruszok a teljes uniós létszám alig 1 százalékát adják, ami körülbelül 11 ezer fő.

Ami a munkavállalási célú engedélyeket illeti, 2023-ban nagyjából 180 ezer orosz és belorusz rendelkezett ilyen engedéllyel az EU-ban, miközben Magyarországon ennek csupán kevesebb mint az 1 százaléka élt és dolgozott.

Vajon valóban Magyarország jelent biztonsági kihívást, miközben például Lengyelországban jelenleg több mint 130 ezer belorusz állampolgár dolgozik?

Hazánk szabályozása miatt egyes országok, mint például Észtország vagy Finnország, különösen aggódnak, de miért nem tették fel maguknak ezeket a kérdéseket, amikor tízezerszámra – a magyar adat sokszorosával – engedtek be orosz és belorusz állampolgárokat a területükre?

Fontos leszögezni, hogy a Nemzeti Kártya program nem jelent biztonsági kockázatot a schengeni térség szempontjából, hiszen az orosz és belorusz állampolgároknak is átfogó ellenőrzésen kell átesniük a magyarországi belépéshez és tartózkodáshoz.

Nyilvánvaló tehát, hogy egy újabb Brüsszelből koordinált politikai hadjáratról van szó, amely során a brüsszeli elit a tényeket és az adatokat ismét figyelmen kívül hagyja.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alexandrosz-2
2024. augusztus 22. 13:44 Szerkesztve
Szar zsidócsicskák vagytok itt a zsidó gyarmaton, akiket még a lőtéri sánta kutya is félelem és következmények nélkül hugyoz le. Naponta. Azoknak a balti csivavaknak a légterét véditek a magyarok pénzén, akik minden magyarellenes aljasságbam élen járnak. Azokat a svédeket és finneket szavazzátok be a natoba (a totok és olahok mellé), akik minden magyarellenes aljasságban élen járnak. Azokat a hoholokat támogatjátok pénzzel, eu csatlakozással üzemanyaggal, árammal, olajjal, gázzal, gyógyszerrel, élelmiszerrel, kötszerrel és még sok sok minden mással, akik konkrétan 2014 óta üldözik, gyilkolják a magyarokat és aljaskodnak a tranzitszállításokkal. Ezért tehát ne sirj, ne pofázz, ne hazudozz, hanem harcolj, bazdmeg anyád! Elsőre is zárd le a határt Keleten! Semmi, senki se ki, se be! Másodjára az eu.-ban mindenre vétó, mindenre obstrukció, míg észhez térnek! Harmadjára a magyar honvédeket hozzátok haza külföldről az idegen katonákat zavarjátok haza Magyarországról! Egyszerű! Nem?
SpaniferRoland
2024. augusztus 21. 23:03 Szerkesztve
"Nyilvánvaló tehát, hogy egy újabb Brüsszelből koordinált politikai hadjáratról van szó, amely során a brüsszeli elit a tényeket és az adatokat ismét figyelmen kívül hagyja.”" Azt ugassátok inkább most miért lett olyan fontos a nemzeti kártya az orosz és belorusz állampolgároknak,ki a gecinek az érdeke,most, mert idáig nem volt ,hm nyüszenyószák.az összes orbánnak ilyen visszataszító feje van ráadásul pont mutatja a fideszeseknek így veszitek be a faszt a szátokba,de lehet utána mikor már ráharapott.
kelemikes-2
2024. augusztus 21. 22:23
Political Capital: két év alatt 800 ezerrel csökkent a Fidesz szavazótábora A legtöbb olyan település, ahol a Fidesz listája legalább száz szavazattal többet gyűjtött, mint két éve, Északkelet-Magyarországon fekszik. Ezek jellemzően szegényebb települések, ahol magas a rossz körülmények között élő, kiszolgáltatott választók aránya.
Pelso j.
2024. augusztus 21. 19:44
balázs, neked nem jött le: ezzel (is) azt üzenték, hogy megbízhatatlan, hiteltelen, elvtelen bagázs vagytok, amit száz teféle mihaszna sem tud félremagyarázni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!