Itt az újabb figyelmeztetés: erre kell majd mindenképp ügyelni csütörtökön!

2024. augusztus 29. 07:29

A héten már nem fogunk fázni.

2024. augusztus 29. 07:29
Heatwave Hits Southern Poland

Nyitókép: Artur Widak / NurPhoto / NurPhoto via AFP

A HungaroMet jelentése szerint továbbra is kánikulára kell számítanunk, az ország egész területére ki is adták a figyelmeztetést a magas középhőmérséklet miatt. Csütörtökön sok napsütés várható, csupán az ország keleti részén alakulhatnak ki záporok vagy zivatarok. Az északkeleti szél élénk marad, különösen a Dunától keletre.

A csütörtöki időjárás napos lesz, kevés gomoly- és fátyolfelhővel. Csak elvétve fordulhat elő egy-egy zápor vagy zivatar. 

A legmagasabb nappali hőmérséklet 32 és 36 fok között alakul.

Az északi határszél kivételével 25 fok feletti 24 órás középhőmérséklet várható, az Alföld déli részén pedig a napi középhőmérséklet meghaladhatja a 27 fokot. A magas középhőmérséklet miatt a HungaroMet figyelmeztetést adott ki az egész országra, különösen Csongrád-Csanád és Bács-Kiskun vármegyében, ahol másodfokú riasztás van érvényben. 

Az orvosmeteorológiai előrejelzések szerint a hőség továbbra is komoly megterhelést jelent a szervezet számára, ami fejfájást, rosszullétet, vérnyomás-ingadozást okozhat, és növeli a napszúrás, hőguta, sztrók, valamint infarktus kockázatát.

A szelesebb területeken élők ingerlékenyebbek, nyugtalanabbak lehetnek. Az UV-sugárzás 11 és 15 óra között országszerte erős lesz, ezért ajánlott bőrünk megfelelő védelméről gondoskodni. Pénteken sem enyhül a hőség, a csúcshőmérséklet 31–36 fok között várható, és továbbra is sok napsütésre számíthatunk. Csak néhol fordulhat elő rövid zápor vagy zivatar. Az ország déli és keleti részein időnként megélénkülhet az északkeleti szél.

***

 

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!