Fogyassz, magyar!

2024. augusztus 24. 07:34

Szerencsére a kormány azért nem haragszik ránk nagyon.

2024. augusztus 24. 07:34
Lendvai  Ildikó
Lendvai Ildikó
Népszava

Nyitókép: Andy Sacks / Getty images

„Na végre. Ideje volt. Végre a kormány szemében is jó hazafinak (honleánynak) számítok. Legalábbis Nagy Márton szemében, most pedig ő az új üdvöske, nem? Röviddel ezelőtt még ő volt, most már, hogy kissé befuccsolt a gazdaság, ez azért bizonytalan. Először Matolcsy volt Orbán jobbkeze, aztán félig amputálódott, pontosabban kormánykörökben mindenki azt várja, hogy megbízatása lejártakor majd csak »leesik magától«, mint a férfiúi ékességre vonatkozó, itt nem idézhető viccben. Most új jobbkéz van, miközben az erejét vesztett régi is még ott fityeg valahogy. Miniszterelnökünk egy anatómiai csoda. Anatómiai is.

Mindegy, újabb rendelkezésig Nagy Mártont tekintem főmágusnak. Rá hallgatok. Ő meg elhíresült interjújában kiadta a parancsot: Fogyassz, magyar, és a haza fényre derül, fellendül a gazdaság! Eddig azért nem bírt fényre derülni, mert a lakosság az istennek nem fogyasztott eleget.

Szerencsére a kormány azért nem haragszik ránk nagyon, a miniszter is csak annyit mond szelíden, hogy e tekintetben türelmesebbnek kell lenniük, mint gondolták. Nagy szerencse, hogy a kormányunknak ennyi türelme van hozzánk: »A fogyasztást gátló óvatossági motívum oldódása hosszabb időt vesz igénybe, több türelemre van szükség.«

Azt nem tudom, miben lehet feloldani az »óvatossági motívumot«, de kormányunk mindent megtesz, oldja, oldogatja a motívumot fáradságot nem kímélve, mint József Attila Mamája az ég vízében a kékítőt. Mondjuk, nem lesz könnyű, mert Nagy Márton a fogyasztási óvatosság fő okának a háborútól való félelmet tekinti, azt meg mintha ezerrel tetszettek volna gerjeszteni, de hát az élet bonyolult.”

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 62 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2024. szeptember 04. 12:13
A Marci egy nagy mesemondó…az ország romokban…
zavulon
2024. augusztus 25. 23:02
Édes faszom, hogy lehet valaki ennyire szar módon vitriolos? Unokázzon Ildikó néni, én is inkább azt teszem, mindjárt nem csinálok-beszélek hülyeségeket.
nnjohn
2024. augusztus 25. 19:34
Ildikó !!! Eddig mindig a munka könnyebbik végét fogtad meg. Most már itt az ideje, hogy valami kőbányában is kamatoztasd a tudásodat, mert a fröcsögésedre nem kíváncsi senki.
alfonzo
2024. augusztus 25. 14:55
Miért haragudna rátok a kormány? a járdán száradó kutyaszarra se haragszik senki, legföljebb undorral kikerüli, ha teheti
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!