Felkavaró beszélgetés: Kassai Lajos lovasíjász kiterítette a kártyáit

2024. augusztus 06. 07:33

„Van, akinek a piros-fehér-zöld is sok, és van, akinek az Árpád-sáv is kevés.”

2024. augusztus 06. 07:33
null
Csépányi Balázs
Csépányi Balázs
Magyar Nemzet

„AKontextus YouTube-csatornáján Kassai Lajossal beszélgetett Andor Éva. A sokrétű, számos témát érintő interjúban a lovasíjász őszintén beszélt. Elmesélte, hogy az első versenye előtt bevitte a Nemzetbiztonság. Arról is beszélt, hogy mit jelent az íjhoz és a lóhoz való viszony az embereknek, miért kezdeményez minél több beszélgetést, és milyen volt három hónapig egy Oscar-díjas színésszel dolgozni.

Kassai identitásáról is vallott az interjúban:

»Ha mélyen magamba nézek, akkor én konzervatív vagyok és a jobboldalhoz kötődőm, de ha megvizsgálom azt, hogy miért vagyok konzervatív és miért vagyok jobboldali bekötődésű ember, nem tudom megválaszolni, mert egész egyszerűen ez egy identitás.«

A lovasíjász nagyon fontosnak tartja, hogy leüljenek egymással a szemben álló, eltérő véleményt képviselő felek, mert szerinte csak így lehet előrelépni.

Fontos beszélgetés, ajánlom megtisztelő figyelmükbe.”

 

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Welszibard
2024. augusztus 06. 17:21
Kassai újfent tiszteletre méltó önérzettel mesélt gerincről és magyarságról, de mindenekelőtt a tehetség és az egyéni küzdés fölényéről. Tetszett amit mondott az intenziv 1000-5000 holdas nagybirtokokról, hiányolva a kisgazdaságok (20-30 h) támogatását, ami a vidéki falvak megmaradását is jelentette volna. Sajnos. ezt az EU erőltette ránk, amit Orbán elfogadott. (És ha Peter Magyar azt hazudja, hogy majd ő rendbe teszi, akkor az EU által jó pofán lesz verve, mint Franciaországban). Nem voltam elragadtatva a riporternő nem túl mély felkészültségétől és alákérdezésétől. Viszont szívesen hallottam volna bővebben arról, hogy mit szól Kassai úr a Pomázon támadt konkurenciájához, ahol egy tanítványa (Némethy Christoph) "Lovasíjász Akadémiát" alapított. kiképzést és versenyeket folytat, sőt: lovasíjász világbajnokságokat rendez és szervez?! Akkor most ki lopott kitől? Vagy copyrightolni lehet-e egy sztyeppei lovasnomád íjhasználatot? Mit szólnak ehhez a mongolok, tatárok, ujgurok, stb.?
pragmatika
2024. augusztus 06. 15:09
A Kassai Lali, egy nagyon korrekt fazon . Teljesen hiányzik belőle a fölényeskedő lekezelő stílus. Mindenkivel közvetlen. Anno nem tudtam kitalálni, hogy mi a sz.rért húz el a fejünk felett olyan sűrűn a helikopter. Aztán kiderült, hogy Matt Damon járt ide tanulni. ????? :-)
Silcon
2024. augusztus 06. 11:47
Minden tiszteletem, hogy a semmiből létrehozta a lovasíjászatot, ami nem egyszerűen egy sport, hanem szemlélet és életmód formáló tevékenység is. Amikor az öttusában mással helyettesítették a lovaglást, akkor nem csak módosították a sportot, hanem elvették a lelkét.
Karvaly
2024. augusztus 06. 11:19
Kassainak mára 2013-as, kínai hunokról szóló írását is élvezet volt olvasni - látszik, hogy egy értelmes ember, teljes, saját világképpel. Tulajdonképpen sokkal előrébb járnánk, ha a rengeteg szellemileg rest, mindent az államon követelő ember helyett minél több hasonló mentalitású ember lenne.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!