Ez lenne az igazi elfogadás? Kiközösítenék a baloldalon a híres magyar rappert, mert szóba állt egy YouTube-csatornával

2024. augusztus 08. 18:31

A KözTér kreatív producere védte meg az Akkezdet Phiai alapítóját.

2024. augusztus 08. 18:31
Saiis a KözTér műsorában

Nyitókép: YouTube/KözTér

 

Nemrég elindult a KözTér közéleti YouTube-csatorna, melynek első vendége Saiid, azaz Süveg Márk rapper, az Akkezdet Phiai alapítója volt.

Mivel az új csatornát a balliberális médiában már jó előre jobboldalinak kiáltották ki, a hazai underground zenei alkotó kapott hideget-meleget, amiért elfogadta a meghívást és részt vett egy beszélgetős műsorban. A közösségi média különböző platformjain pedig elindult a kiközösítési folyamat Saiid ellen. A rapperrel szembeni támadásokra végül Meruk Marcell, a KözTér YouTube-csatorna kreatív producere reagált.

„Hogy is van ez? Szétcinkelnek tehetséges alkotókat, művészeket, mert egy-két politikailag elfogult és - ki tudja kivel - »háborúban álló« újságíró kitalál egy narratívát (aminek a 90%-a konkrétan nem igaz), majd azt mindenki kész tényként kezeli? Itt tartunk, tényleg? 

Azért köveznek meg embereket, hogy hol mondják el szabadon a véleményüket? Nem arra figyelnek, hogy valójában miket mondanak? 

Ezek alapján bullyingolnak jószívű, tehetséges és kiváló művészeket? Olyanokat is, akiknek a tehetségét egyébként ők maguk sem vitatják?” – írta Meruk Facebook-posztjában.

Hozzátette: 

Tényleg ez lenne az igazi elfogadás, ez lenne a sokszínűség, az új iránti nyitottság?”

Meruk azt a kérdést is feltette írásában: „Azok, akik szemellenzős, kirekesztő stílusban megírják a kommentjeiket Saiidról, vagy bármelyik zenész, író, költő barátomról, általam kedvelt és szeretett művészről, akivel eddig beszélgettünk - vagy messzebb megyek: akár rólam – végig nézték egyáltalán a beszélgetést?”.

A KözTér kreatív producere leszögezte: „Mi életutakat mutatunk be, ismétlem: életút interjúkat készítünk és aki mást lát ebbe bele, vagy valótlan, köpködő, ócsároló üzeneteket fogalmaz meg, annak elmentek otthonról. Vagy nem, de akkor meg nagy valószínűséggel legbelül romlott lelkületű ember.”

A KözTér beszélgetését Saiiddal alább tekintheti meg:


 

 

Összesen 200 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ehetős Odó
2024. augusztus 09. 06:16
Ez ki ez? (Zárójelben: a riporter a vérkomcsi tévés família sarja? Ha igen, nem tudom, min nyafognak az összezavarodott ballipsik)).
backsplash
2024. augusztus 09. 04:21
Sosem értettem, miért állt össze azzal a sunyi geciláda Franciskával...
Mócsing
2024. augusztus 08. 20:33
Gyenge volt ez az interjú mint a harmat.
74bro
2024. augusztus 08. 20:21
Teljesen felesleges. (Ál-)vallásos fanatizmust nem lehet meggyőzni. Az igazság vörös posztó az ő szemükben, és ha nem vagy velük, eredendő hazugságban élsz, bármennyire őszintének hiszed is magad. Nincs istenük, az ő szubjektív érzésük és véleményük az abszolútum, amelynek a sáncain fennakadsz, ha a valósággal akarod szembesíteni őket. Nincs hazájuk, nemzetük sem, egy túlérett világ hanyatlása veti fel őket az occidens pöcegödréből, ezért zökkenőmentesen adaptálják az amerikában kifejlesztett módszereket nekik nem tetsző személyek megsemmisítésére. A félelmed táplálja a gyűlöletüket, ha engedsz nekik, a sírod fölött fognak röhögni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!