Erre figyeljen, ha Revolutot használ – nagy változások jönnek a cég magyarországi vezetője szerint

2024. augusztus 15. 08:13

Most 1,5 millió ügyfelük van, jövőre már 2 millió revolutozót várnak Magyarországon.

2024. augusztus 15. 08:13
null

Nyitókép: Mandiner archív

Magyarország is azon core piacok között van, ahol szeretnénk fióktelepet nyitni, ezen keményen dolgozunk jelenleg – árulta el Léder Tamás, a Revolut magyarországi vezetője a Portfóliónak.

Léder Tamás a gazdasági lapnak elárulta, hogy ha létrejön a fióktelep, akkor lesz magyar nyelvű ügyfélszolgálat, illetve helyi bankszámlaszámot is tudnak adni, ami lehetővé teszi, hogy elsődleges bankká váljanak az ügyfeleknél.

Meglepően sok magyar ügyfél kéri a fizetését már ma is a Revolut-számlájára, de ez most nehézkes, mivel egy litván bankszámlaszámra megy az utalás, ennek van egy akár pár napos átfutási ideje, és lehet költsége, amit a munkáltató vagy átvállal vagy nem. A magyar számlaszám azonban ezt a problémát egy csapásra megoldja”  – fejtette ki Léder.

Most 1,5 millió ügyfelük van, jövőre már 2 millió revolutozót várnak Magyarországon. 

A határon átnyúló szolgáltatás keretében és a fióktelep esetében is a litván betétbiztosítási rendszer védi az ügyfeleket.  A magyar és a litván is EU-s betétbiztosítási rendszer, nincsenek nagy különbségek. Szintén nagyon fontos, hogy 2024 óta az Európai Központi Bank felügyelete alatt állunk” – fogalmazott a szakember.

Léder Tamás arról is beszélt a portálnak, 

hogy az ügyfélállományuk két számjegyű százaléka a magyar átlagfizetésnél többet tölt fel a Revolut számlájára havi szinten. 

Illetve ami még érdekes, hogy Magyarországon az egyik legmagasabb az aránya a fizetős ügyfeleknek, vagyis akik nem az ingyenes alapcsomagot használják. 

Ennek oka szerintünk az, hogy a fizetős csomagokban nem csak a banki szolgáltatások, hanem egy sor plusz, értékes előfizetés is benne van. A hazai piac a lakosságszámhoz viszonyított ügyfélarányt tekintve is erős, a 10 milliós lakosság 15 százaléka az ügyfelünk, csak Írországban és Romániában magasabb ez az arány az EU-n belül” – árulta el.

 

Ezt is ajánljuk a témában

Hogyan éri meg fizetni külföldön? Készpénz vagy bankkártya?

A magyar utazók kedvenc tengerparti úti céljai között az idén már Spanyolország, Olaszország és Görögország mellett Horvátországban is az aktuális euróárfolyam fogja megizzasztani a pihenni vágyókat. A külföldi pénzköltés többféleképpen is megoldható, azonban elsőre nem egyértelmű, hogy hogyan éri meg a legjobban. Ebben a cikkben megvizsgáljuk a lehetőségek buktatóit, hogy mire érdemes figyelni és hogy mi a legjobb opció.

 

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Chekke-Faint
2024. augusztus 15. 13:33
Mikor megkaptam azt vittem külföldre, már a levegőben a repülőgépen a hangos bemondta, hogy sajnos Revolut kártyát nem fogadunk el a fedélzeti kiszolgálás kiegyenlítésére. Puff. ... ekkor már tudtam, hogy ez nem egy nekem való kártya, ha egy másikat is kell vinni melléje. Pont ezt akartam kiváltani vele. Nem fogadták el Lisszabonban a Szent György várban. Nem fogadták el Romában egy Vatikán közeli szálláshelyen. Nem fogadták el Tenerifén szintén egy előre lefoglalt szállás kiegyenlítésére sem.
5m007h 0p3ra70r
2024. augusztus 15. 10:25
Szóval mire kell figyelni kedves címadófaszkalap?
Chekke-Faint
2024. augusztus 15. 09:23
Nem mindenhol fogadják el. Engem is rábeszéltek és három elutasítás után úgy döntöttem nem használom többet. Azért, hogy egy kártyával több legyen nem kell.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!