Ennyi volt: elege lett Ungár Péternek a Facebookból, meg is írta a Facebookon

2024. augusztus 23. 15:00

„A közösségi média hatása a közéletre tragikus” – írta az LMP társelnöke.

2024. augusztus 23. 15:00

Nyitókép: Mandiner/Földházi Árpád

Ungár Péter nem fog többé posztolni a Facebookon. Erről az LMP társelnöke személyesen számolt be. „Ez az utolsó posztom itt a Facebookon.

A közösségi média hatása a közéletre tragikus.

És a poszt indítását figyelembe véve talán senkinek nem okozok meglepetést, ha azt állítom, hogy ennek a platformnak legalább három okból drámaian rossz hatása van a politikára, különösen Magyarországon” – írta Ungár Péter.

A politikus szerint a Facebook tönkreteszi a hagyományos sajtót. „Egyszerűen ellopja tőlük a tartalmakat, majd bezsebeli az összes hirdetési bevételt. Az internet legfeljebb átalakította a sajtót, a Facebook pedig visszafordíthatatlanul árt neki” – fogalmazott a politikus.

Talán ennél is súlyosabb probléma, hogy a Facebook szinte információs monopóliumra tett szert: ma, kis túlzással, ez a cég dönt arról, hogy mi a hír, hogy mi a fontos, hogy mivel kell foglalkozni”

– fogalmazott.

„És végül, a magyar szempontból talán legszomorúbb jelenség: a Facebook hihetetlen módon rontja a politikai közbeszéd minőségét, és nagyon sok szempontból félreviszi a politikát” – indokolta döntését Ungár Péter.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 53 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Malo kingi
2024. augusztus 25. 00:17
UP keményebben is nyilatkozhatot volna! Bojkottálásra kérhette volna az embereket. Ha már betiltani nem lehet a kártékony fb-ot.
belabarva
2024. augusztus 23. 19:49
Elég sokáig tartott rájönni. Ha másban is ilyen gyors , akkor retardált
danubius
2024. augusztus 23. 19:09
Péter, ezt az intelligensebb ember a megjelenése óta tudja, a családjába be sem engedte. Ismervén a szellemi kapacitásodat nem értem amit írtál.
atti64
2024. augusztus 23. 19:00
FASZBUK.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!