Egy pesti kávézóban fogták el a napi 35 ezer adathalász SMS-t küldő férfit

2024. augusztus 13. 17:23

A kibernyomozók tetten érték a francia állampolgárt.

2024. augusztus 13. 17:23

Nyitókép: police.hu

A Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság kibernyomozói augusztus 8-án Budapesten egy fővárosi kávézóban tetten értek egy francia állampolgárt, aki adathalász üzenetek terjesztésével volt elfoglalva – írta meg a police.hu. A 29 éves férfi ellen információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás miatt indult nyomozás.

A kibernyomozók akciója során a férfit elfogták és utána Kaposvárra szállították, majd a gyanúsítottat ki is hallgatták. Bűntettével kapcsolatban számos bizonyítékot foglaltak le, köztük mobiltelefonokat, SIM-kártyákat és készpénzt. 

A nyomozás során kiderült, hogy a férfi egyetlen nap alatt akár 35 ezer adathalász üzenetet is képes volt továbbítani.

A rendőrség bűnügyi őrizetbe vette a gyanúsítottat, és kezdeményezte letartóztatását. A Kaposvári Járásbíróság augusztus 10-én elrendelte a férfi letartóztatását, míg a nyomozás továbbra is folyamatban van.

 

 

Összesen 83 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
deephungarian36
2024. augusztus 13. 18:53
Csak úgy mellékesem megkérdezem, hogy nem F.Tamás kávéház láncolatának egyike volt ahol rátaláltak a csávóra? na mert az nagyon érdekes lenne. Mert ugye azt tudjuk, hogy Szent F.Tamás évi kb. 2 ezer millió Eurót kaszál már amúgy is. Főleg a Dubaji kávézója.Bár az Örsön található kávézójából is megélne bőven... megy jól ennek a szent embernek...
Namond
2024. augusztus 13. 18:40
Köcsög noname tintanyaló, miért nem szerepel a címben, hogy az elkövető francia és miért nincs megnevezve? Nem kellene tisztázni, honnan szerzett egy francia napi 35 ezer magyar e-mail címet? Továbbá hogy szerezte meg magának a policeinfo-hu.net internet címet, TITOKBAN?
SzaboGeza
2024. augusztus 13. 18:14
Ez az a csodálatos, biztonságos ,digitális világ, amitől jobb lesz mindenkinek!!!:))) Ezek csak a javainkat akarják, izé a javunkat!:)))
nemugatolmerkapol
2024. augusztus 13. 18:09
😰Akkor hiába rendeltem meg a terméket, nem fog +15cm-t nőni a péniszem 15 perc alatt?😫 Rogán, te szemét!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!