Búcsúzik a 40 éves Sepultura – novemberben Budapesten!

2024. augusztus 29. 21:42

Szomorú apropóból érkezik ismét Budapestre a brazil kult thrash banda, amely a nyolcvanas és kilencvenes években a műfaj alapköveit tette le az asztalra.

2024. augusztus 29. 21:42
Sepultura

Nyitókép: H-Music

Talán nem is létezik olyan thrasher, aki a Slayer albumai mellett ne ismerné a brazil Sepultura olyan lemezeit, mint az 1987-es Schizophrenia, az 1989-es Beneath the Remains, vagy éppen az 1991-es Arise. És ugyan a zenekar tagjai a kilencvenes években ketté váltak, hogy a Soulfly és a Sepultura folytassa kemény riffekkel kikövezett útját, ezúttal keserédes hírt hoztunk: ugyan szuper metal-csomag indul turnéra, és közben Budapesten is állomásozik majd,

ugyanakkor az apropó annál szomorúbb, ezért fájó szívvel írjuk le. Búcsúzik a Sepultura, itt az utolsó esély, hogy élőben lássuk.

Sepultura
Sepultura

A zenekar elérte az útja végét, az elmúlás pedig tudatos és tervezett temetéssel történik meg. Több mint egy teljes esztendő szól az elmúlt 40 év méltó ünnepléséről és búcsúztatásáról. Volt ebben a 40 évben megannyi fent és lent, átalakulás, számtalan lemez, turné a körülbelül 80 országban, miközben a Sepultura a brazil metalt fogalommá gyúrta. Az utolsó lemez, a Quadra közvetlenül a pandémia előtt jelent meg. Ezt követte a különleges SepulQuarta anyag, mely a járvány idején a zenekar stream sorozatából született olyan közreműködőkkel, mint Devin Townsend, Scott Ian, Danko Jones, Matt Heafy, David Ellefson, Fred Leclercq, Phil Campbell és még sorolhatnánk.

A búcsúturnén 40 különböző városban rögzítenek 40 élő tracket, melyeket aztán egy masszív összeállításban jelentetnek meg, megőrizve a Sepultura legjobb színpadi momentumainak emlékét.

 

Sepultura
Sepultura a Barba Negra színpadán

A turné kiemelt vendége az ukrán progresszív metal brigád, a JINJER, de jön az old-school death metal alapcsapata, az Obituary, valamint a Jesus Piece HC banda Philadelphiaból.

A H-MUSIC, a ROCK1, a BARBA NEGRA és a Cobra Agency bemutatja:
SEPULTURA
Celebrating Life Through Death – European Farewell Tour
Különleges vendég: 
JINJER
További vendégek:
OBITUARY
JESUS PIECE
2024.11.17.
Barba Negra Red Stage
Kapunyitás: 17:30

❒ JEGYLINKEK:
Jegylink 1
Jegylink 2

❒ ESEMÉNY:
Facebook-esemény

 

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Roadkill
2024. szeptember 12. 22:10
jó lenne ha Pesten lenne egy igényes hely a proli, ócska BN helyett, szégyen gyalázat
Hyazinth
2024. augusztus 30. 01:48
A cikk írójának üzenem, hogy a műfaj neve thrash metal, nem trash metal. Biztos valami pózer az illető, ha még ezt sem tudja.
kizokkentido
2024. augusztus 30. 01:27
A turné kiemelt vendége az ukrán progresszív metal brigád, Kell még mondanom valamit, Ildikó?
birozsletaparadicsomnemzsargamagyarorszageloremegyennemhatrafelecsakafidezsesadogtorminizsterelnokurasag
2024. augusztus 29. 22:23
Előzenekar: Tóth Gabi és a matyó asszonykórus.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!