Brutális: az óriási aszály miatt gyalog is átjárható a Tisza (videó)

2024. augusztus 20. 11:04

Bár az örvények és medermélyedések miatt ez veszélyes, és nem ajánlott!

2024. augusztus 20. 11:04
null

Nyitókép: képernyőmentés

A Tisza vízállása a Közép-Tisza vidékén rendkívül alacsony, olyannyira, hogy egyes helyeken szinte átjárhatóvá vált a folyómeder – írja a szoljon.hu. 

A regionális híroldal több, Vezsenynél készült képet is közzétett, amelyekből látszik, hogy  a víz szintje annyira visszahúzódott, hogy gyalog is át lehetne kelni a folyón – bár az örvények és medermélyedések miatt ez veszélyes, nem ajánlott!

Nem ez az első eset erre a jelenségre: két éve szintén a hőség és az aszály következtében Szolnoknál a török kori híd maradványai is láthatóvá váltak.

A sekély Tiszáról készült képeket itt találja.

 

Itt a Mandiner PRESSZÓ: legyen részese új műsorunknak szeptember 23-án!

Összesen 73 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fogas paduc
2024. augusztus 21. 10:13
4,6 kg-os nyurga pontyot fogtam Tiszabögnél pénteken.
2024. augusztus 20. 20:49 Szerkesztve
A teljes vízgazdálkodást át kell gondolni, beleértve a túlszabályozás lehetséges visszaállitásának fokozatait, ( árterek visszaállítása) a foki gazdálkodás újragondolását, víztározók létrehozását etc. Andrásfalvy Bertalan prof. asztala ez a téma. Nincs mire várni! A klímahisztiseknek: klímaváltozás van, de az a Föld ciklikus változása, belső vasfolyam indukálja a fokozott vulkáni tevékenységet és nem a marhafing! A jégkutatások is ezt igazolják: glaciálisok és interglaciálisok váltják egymást a bolygó történetében. A szemét a mi bűnünk, a műanyag, amibe belefullasztjuk az egész világot!
elfújta az ellenszél
2024. augusztus 20. 13:29
Akkor most árad a Tisza, vagy szárad a Tisza? Bár nem is ez a lényeg, hanem hogy beszéljenek róla
Kybon
2024. augusztus 20. 13:10
Nincs semmilyen klíma! És erről is csak a ZUFÓk tehetnek! A zember csak nutellát akar nyalogatni, csendesen egy karosszékben... __
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!