Botrány! Páros lábbal szálltak bele az Orbán-párti szavazókba

2024. augusztus 10. 08:02

„Csurka népe” nem hagyja magát.

2024. augusztus 10. 08:02
Csépányi Balázs
Csépányi Balázs
Magyar Nemzet

Nyitókép: Orbán Viktor Facebook-oldala

„Mintha 2002-t írnánk. A Népszavánál még működnek a régi reflexek, él a Csurka-fóbia. Ezúttal alattomos publicisztikában ugrottak neki a kormánypárti szavazóknak:

»Mint emlékezetes, Csurkáék 2002-ben be sem jutottak a parlamentbe: 22 évvel ezelőtt a csurkizmusra nem lehetett politikai többséget építeni. Ma viszont lehet – a magyar nemzeti vagyon egyharmadának családi körbe irányítása mellett kétségkívül ez az ideológiai átnevelés a NER szellemi csúcsteljesítménye. Nem véletlenül használtuk ugyanakkor a politikai többség kifejezést: a választásokon részt vevők között 2010 óta rendre többségbe kerül Csurka népe, országosan azonban, bármelyik elemét vesszük is az általa összekevert hiedelemkoktélnak, változatlanul kisebbségben van. […]«

Jól emlékszünk azokra az időkre, Csurka maga volt a patás ördög a baloldal szemében, majd szép lassan Orbán Viktor átvette tőle ezt a szerepet, ő került a célkeresztbe. Azonban a Népszava publicistájának a mondataihoz kiegészítésképpen érdemes megemlíteni, hogy a 2002-es választáson Csurka István pártja a MIÉP 4,4 százalékot kapva esett ki a parlamentből, tehát 0,6 százalékon múlt a bejutása, ami, ha megvalósul, akkor nem került volna a baloldal kormányzati pozícióba. Azonban ez ma már történelem, mégis úgy döntöttek a baloldal zászlóshajójánál, hogy a mai politikai helyzetre erőszakosan ráhúzzák az akkori preferenciákat, és a mai kormánypárti szavazókat nemes egyszerűséggel Csurka népeként jellemezzék. Lefordítva a körmönfont baloldali gondolatot: annak idején még nem tudott a szélsőjobb többséget szerezni, ma viszont kormányon van.

Láthatóan nagyon fáj a baloldalon, hogy 2010 óta a jobboldal van kormányon. Mindent megtesznek, hogy a zsinórban megszerzett négy kétharmados győzelmet kisebbítsék, annulálják, ezért nyúltak vissza most is 2002-höz és Csurkához. De rossz hírünk van a számukra, Csurka Istvánt valóban tisztelet övezi a jobboldalon, és ha úgy tetszik, Csurka népe, azaz a magyarok nem hagyják magukat, és 2026-ban is harcba fognak szállni az ötödik kétharmadért.” 

Kapcsolódó vélemény

undefined

Hargitai Miklós

Népszava

Idézőjel

Huszonkét évvel ezelőtt a csurkizmusra nem lehetett politikai többséget építeni, ma viszont lehet.

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Salitis
2024. augusztus 11. 23:42
Mi "csurka-népe" szarjuk le soros-népét. És nem a zsidókra gondolok, távolról sem (ők volnának a legjobban felháborodva, ha ezt állítanám). A soros zsoldjában álló droid FOS-hadseregre gondolok. Csak hadd visongjanak, egyszer megunja a főszponzor (vagy utódja) ezt a szarpasszírozást, elengedi a kezüket, elmegy hawaira, és leszarja az egészet. Na ekkor jön el az igazság pillanata a hargitai miklósok számra. Ki fogja finanszírozni a hányásukat?
krupps
2024. augusztus 11. 07:23
Ezek az askenázi szarok a mai napig gyűlölik a Magyar Váteszt, hogy segített tisztán látnunk, hogy éberségre intett a fajtájuk ellen.
valerian-0
2024. augusztus 10. 21:59
2026-ig a baloldal annyira már annyira le fogja járatni magát poloska petivel és az alkosz gyurcsánnyal, hogy akár egy 3/4 is esedékes lehet.
Akitlosz
2024. augusztus 10. 18:40
Az a botrány, hogy ez a fickó újságíró lehet.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!