Aleksandar Vučić megkapta a Magyar Érdemrend nagykeresztjét

2024. augusztus 22. 22:50

Ez az egyik legmagasabb magyar állami kitüntetés.

2024. augusztus 22. 22:50
null

Nyitókép: Andrej ISAKOVIC / AFP

A Magyar Közlönyben megjelent köztársasági elnök határozat szerint Aleksandar Vučić, a Szerb Köztársaság elnöke megkapta a Magyar Érdemrend nagykeresztjét. 

A kitüntetés indoklása szerint Aleksandar Vučić jelentős szerepet játszott Magyarország és Szerbia közötti kapcsolatok elmélyítésében. 

Kiemelkedő munkát végzett a két ország gazdasági, energetikai és biztonságpolitikai stratégiai együttműködésének fejlesztése érdekében, emellett elévülhetetlen érdemekkel bír a magyar és szerb nép történelmi megbékélésében.

Az elismerés Vučić azon erőfeszítéseit is méltatja, amelyekkel a két ország közötti együttműködést erősítette, és ezzel hozzájárult a régió stabilitásához és fejlődéséhez. A Magyar Érdemrend nagykeresztje az egyik legmagasabb magyar állami kitüntetés, amelyet csak kivételes érdemekkel rendelkező személyeknek ítélnek oda.

 

Összesen 90 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nempolitizalok-0
2024. augusztus 23. 12:22
Megérdemelte. Teljesen más a két ország kapcsolata mint húsz éve. Vucic jól felismerte, hogy a szerbek nem maradhatnak elszigetelve. Vucic nem is élt amikor a szerbek magyarokat gyilkoltak, ilyen alapon akkor Orbán is deportálta a zsidókat, vagy mi a faszom????
pragmatika
2024. augusztus 23. 12:22
Hmmm....... Figyelembe véve a történelmi előzményeket, nekünk jó kapcsolatunk, a Horvátokon kívül tulajdonképpen egyik szomszédunkkal sem lehetne. Jó, jó. OK bizonyos okok miatt muszáj kapcsolatot ápolni a többiekkel is, sőt, schengeni országként van is némi előnyünk pl. a románok szerbek esetében, amivel élni lehet, de sose feledjük el, hogy ezekben az országokban a magyar ellenesség alap egy politikusnál, különben nem választják meg. Ez mindent meghatároz.
lazio154-2
2024. augusztus 23. 09:22
Vusic népszerűségi indexét Szerbiában sikerült csökkentenünk. A szerbek még jobban "szeretnek" minket, mint a szlovákok. Évtizedekig nyílván lesz ez tartva a csetnikeknél!
RasPutin
2024. augusztus 23. 08:55
Örök hála Vucicnak hogy a szerb határőrök nem engedik a határ közelébe sem a migránsokat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!