A felvilágosodás a leromlott, babonás-okkult állapotból való szabadulás és a szellem fénye felé törekvés

2024. augusztus 05. 14:40

A „revolutio” visszagörgetés a természetellenes, elfajzott és hanyatló állapotból, melyet a francia monarchia testesített meg.

2024. augusztus 05. 14:40
Martin Ethelwolf
Martin Ethelwolf
Facebook

Nyitókép: Mandiner/Ficsor Márton

„A fundamentálisan-szubsztanciálisan tellúrikus-lunáris-feminin royalista dekadenciával és bomlással szembenálló puritán marciális-szoláris-maszkulin jakobinizmus hozta el a nacionalizmust, és a tévhitekkel ellentétben nem a római császárkultusz, hanem David heroikus, a római köztársaság eszményét a revolúció szellemiségére alkalmazó kompozíciója tette ismertté a karlendítést, mint hűséget-bajtársiasságot prezentáló férfias köszöntést.

Ahogyan a felvilágosodás a leromlott, babonás-okkult állapotból való szabadulás és a szellem fénye felé törekvés, úgy a »revolutio« visszagörgetés a természetes állapotba, a természetellenes, elfajzott és hanyatló állapotból, melyet a francia monarchia testesített meg.”

Kapcsolódó vélemény

undefined

Martin Ethelwolf

Facebook

Idézőjel

Az ősi keleti testvérek bezzeg.

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dixtroy
2024. augusztus 08. 15:27
"úgy a »revolutio« visszagörgetés a természetes állapotba, a természetellenes, elfajzott és hanyatló állapotból, melyet a francia monarchia testesített meg" Az a képtelenség, hogy itt valamiféle fejlődés volna, a hülye darwini elmélettel került a tudatba. A dolgok valójában ciklikusak, színuszhoz hasonlóan vannak jobb és rosszabb periódusok, a mag kifejlődik, termést hoz, majd a növény az enyészetté lesz, ahogy minden élőlény. A re form vissza formálás, re volutió újra akarás, szó sincsen arról, hogy valamiféle új felvilágosult dolgot akartak volna, vissza akartak térni az utolsó még jól működő állapothoz, ami nem a monarchia elutasítása, hiszen a monarchia sikeres volt évszázadokig, hanem annak a mocskos bürokráciának és korrupciónak az elutasítása, ami minden intézményt a hatalmába kerít, a földön mindenütt.
Dixtroy
2024. augusztus 08. 15:27
A 12. századi olasz városok históriája ékesen mutatja a folyamatot: a begyöpösödött korrupt mocsok vezetők mindent a hatalmuk fenntartásának érdekében tesznek, egy új generáció lelkes társadalomjobbító jelszavakkal letaszítja őket, a helyükbe ül, elképzeléseiket amennyire lehet saját embereik, rokonaik pozícióba helyezésével próbálják megvalósítani, hogy pár év múlva ők is pontosan ugyanolyanok legyenek, mint akiket leváltottak. Nacionalizmus mindig volt, hiszen az egy nyelven, hasonló életformában élők csoportja mindig közösséget alkotott, legfeljebb nem így hívták, polgártól patriótáig akárhogyan is nevezték, mindig is voltak és lesznek helyiek, meg gyüttmentek, a jakobinizmus csak annyira találta fel a nacionalizmust, mint a nyilasok az Árpás-sávot, semennyire, egyszerűen csak használni kezdték.
2024. augusztus 06. 19:41 Szerkesztve
A szocializációnak az a lényege, hogy ne direkt módon éljék ki az ösztöneiket, nyers szükségleteiket stb. az emberek! Aki a szocializációt akarja felszámolni az a társadalmat számolja fel! A felvilágosodás homogén társadalom létrehozására törekvő szellemi áramlat volt. A túlhajtás miatt az elképzelései elszakadtak a valóságtól, a kultúrától és kiüresedtek. Ezért vezetett könyv égetéshez, műkincs romboláshoz, fosztogatáshoz és diktatúrához. A konzervatív oldal feladata az organikus társadalmi rend helyreállítása a liberáldeviánsok homogenizáló törekvései ellenében!
alexandrosz-2
2024. augusztus 06. 15:22
Ellopjűtok a szavakat, jelképeket zsidó! A felvilágosodás elsötétesedés volt, amely megsemmisítette nem csak a klérust, az arisztokráciát, hanem a nemzetet, a francia embereket is, fizikailag és szellemileg nem kevésbé. Szabadkőműves, zsidó találmány volt. A zsidók el akarják pusztítani azt a keveset, ami még Európából megmaradt. Mindegy hol élsz, a zsidó feni rád a sachterkését, mert goj vagy, szabad préda. Ezerrel dolgoznak rajta a médiájukkal, lefizetett sameszaikkal és persze a mindenhol jelen lévő hazátlan geci zsidókkal. Harcolni kell ellenük, minden lehetséges módon.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!