Vidéken is terjeszkedne az lmbtq-lobbi

2024. július 31. 18:31

A Háttér Társaság jogtudatossági eseményeket szervez.

2024. július 31. 18:31

Nyitókép: a Pride felvonulás Budapesten 2023-ben (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Országos kampányt indít brüsszeli pénzen a Háttér Társaság nevű LMBTQ-szervezet, amely úgynevezett jogtudatossági eseményeket szeretnének rendezni az országban– szúrta ki a Magyar Nemzet.

A lap felhívja a figyelmet, hogy bár Magyarország számára továbbra sem hozzáférhetők az uniós források egyes részei, Brüsszel mégis juttat pénzt az általa fontosnak vélt célokra. Az egyik legismertebb hazai LMBTQ-szervezet, 

a Háttér Társaság ezúttal 500 ezer forintnyi támogatást kínál minden jelentkezőnek, aki a fővároson kívüli helyszínen a már említett jogtudatossági LMBTQ-eseményt szervezne.

A Háttér Társaság 2023 és 2025 augusztusa között az Európai Unió Polgárok, egyenlőség, jogok és értékek (CERV) programjából finanszírozott, az Ökotárs Alapítvány és partnerei által lebonyolított Közös értékeink program támogatásával Állj ki a jogaidért, állj ki a közösségért! címmel valósít meg projektet – olvasható a szervezet honlapján megjelent pályázati leírásban.

A Háttér szerint a jogtudatosság mellett a Budapesten kívül élő LMBTQ-személyek joghoz való hozzáférését akarják erősíteni, mindezt pedig kerekasztal-beszélgetések, konferenciák, kulturális események megrendezésével érnék el.

Érdekesség, hogy nem csupán formális, bejegyzett LMBTQ-szervezetek jelentkezhetnek a támogatásért, hanem gyakorlatilag bárki. A szöveg szerint legalábbis „informális csoport” is pályázhat, vagyis akár baráti társaságok is.

A Magyar Nemzet emlékeztet, hogy a Háttér Társaság az egyik legrégebben alapított, ma is működő magyarországi melegszervezet, amely az 1990-es évek közepe óta aktív.

Korábbi finanszírozói között éppúgy megtalálhatók a Soros György hálózatától pénzeket elnyerő álcivilek, mint a milliárdos spekuláns szervezetei. 

2016 és 2021 között Sorosék 200 ezer dollárt utaltak át számukra, de az amerikai külügyminisztérium is támogatta a szervezetet. 

A nemzetközi hálózat egyik legmeghatározóbb hazai tagja az Ökotárs Alapítvány, amelynek elsődleges szerepe a külföldről érkező pénzek elosztása pályáztatás útján. Legyen az Soros-pénz, a Norvég Civil Alapból érkező forrás vagy brüsszeli dotáció, az Ökotárs rendszeresen felbukkan a pénzosztó szerepében.

Donáth Anna, a Momentum Mozgalom volt EP-képviselője 2023 szeptemberében büszkélkedett azzal, hogy a hazai álcivil szervezetek számára komoly összegű uniós pénzt harcoltak ki – miközben az EU a magyar tanárok fizetésére szánt forrásokat blokkolta. 

 

Összesen 133 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
orokkuruc-2
2024. augusztus 01. 02:13 Szerkesztve
letsgobrandon-2 2024. július 31. 18:34 aha.. és , nekem jogom van leütni egy buzit , ha próbálkozik ? ... Nem fog. Tudjuk, ezek nagy része mégcsak nem is igazi buzi, miért is akarna akkor kasztrálás nélkül női börtönbe menni? Ezek rohadt nemgój felforgató csapatok, olyanok, mint az antifa. Csak ezek a ratyikat huzzák maguk elé a baloldali eszmék helyett. Talán inkább pedók
formaegy-2
2024. július 31. 21:13
Remélem a vidék kiherél benneteket mocskos buzik! Ha a kormány nem állítja meg ezeket a buzi tetveket, kemény lesz a választás! (sokan nem fognak elmenni szavazni) Már az is kiveri a biztosítékot, hogy a hazaáruló tetvek élik világukat, miközben minket magyarokat a földbe tapostak! stb.stb. A buzik felteszik az i-re a pontot. Nem erre szavaztunk!
Takagi
2024. július 31. 20:00
Akkó úgy lösz nékik ahogy lönni köll!
lemez
2024. július 31. 19:53
Maradjanak továbbra is a háttérben.Ha soros levágja a jobbkezét,mindenkinek le kell.De a buzik miért lobbiznak hogy mindenki buzi legyen.Ja mert akkor a betelepitett muzulmánok szaporodnak.Politikai soros projekt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!