Cserben hagyná Magyarországot egy korábbi szövetségese, még az EU-ból is kitessékelné a magyarokat

2024. július 24. 14:41

Elina Valtonen szerint Magyarország nem osztja az Európai Unió közös értékeit.

2024. július 24. 14:41
null

Nyitókép: SAMUEL CORUM / AFP

Elina Valtonen finn külügyminiszter szerint érdemes lenne elgondolkodni azon, hogy mi értelme van Magyarország európai uniós tagságának, ha Budapest értékrendje ennyire eltér Európa többi részétől – írja az Unian.

Az Iisalmen Sanomat által idézett Valtonen úgy kommentálta Orbán Viktor miniszterelnök oroszországi és kínai látogatását, hogy

Magyarországnak nem kellene úgy tennie, mintha az egész EU-t képviselné a kétoldalú diplomáciájában.

Magyarország nézetei ugyanis szerinte nem felelnek meg az Európai Unió hivatalos álláspontjának. „Természetesen ez minden egyes ország saját ügye. De egy bizonyos ponton érdemes feltenni a kérdést, hogy vajon az Európai Unió a megfelelő csoport, ha az elképzelések ennyire alapvetően eltérnek a közös értékeinktől” – háborodott fel a finn miniszter. Ugyanakkor azt is hangsúlyozta, hogy nem küldene olyan jelzést Budapestnek, hogy Magyarország uniós tagságát újra kellene gondolni.

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 324 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000061
2024. szeptember 06. 15:31
🍓 ️ ­­­É­r­­t­é­­­k­­e­l­­d­ ­a­­ ­s­­z­e­­x­­­i­­ ­­p­­u­n­c­­i­m­­­a­t­­ 👉 𝐖­­­𝐖­­­𝐖­­­.­­­𝐗­𝟏­𝟖­­­.­­𝐅­𝐔­­𝐍
Zolt
2024. augusztus 07. 19:25
Ha a magyarok békére, egyensúlyra és harmóniára törekvő nép, ezért mindig a béke odalán állnak, és sohasem a háború oldalán" nem eu komfort akkor szét kell szedni az eut háború pártiakra és mehetnek harcolni. De,addig amig egy buzisem megy ki csak rikácsol másra sunyi patkány uszító módon,el kell gondolkodni azon hogy milyen szövetség az ahol a beteg kisebbséget méltánytalanul ruházzák fel.,joggal mint pl más identitásu.közben a saját idősebb korosztályt szembe köpik jog nem védi kellően...
Lajoss
2024. július 25. 17:26
A magyar pártállam nem EU-konform. Ennyi! 😢
guszti-18
2024. július 25. 13:27
Ez a nő nem érdemel 260 kommentet. Mindenki jobban járna, ha meginná a napi vodka adagját és elmenne szaunázni!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!