Az olasz lap szerint Orbán egy lépéssel sakkot adott az EU-nak

2024. július 24. 12:27

Még mindig nem tudták megemészteni Orbán Viktor békemisszióját.

2024. július 24. 12:27

A nyitókép illusztráció. Fotó: LUDOVIC MARIN / AFP

Orbán Viktor az uniós tagországok nevében, az EU soros elnökeként vállalt egy „békeutat” az ukrán konfliktus által közvetlenül vagy geopolitikai befolyáson keresztül érintett fővárosokba (Kijev, Moszkva, Peking), majd Donald Trumphoz utazott – írja a Corriere della Sera.

A printben megjelent cikk szerzője szerint Orbánt azzal vádolták, hogy túllépte a szerepét, hűtlenséggel, a soros elnöki posztból való kizárással fenyegették.

Augusztus 28-án és 29-én Magyarországot presztízs szempontjából bosszantó, viszont teljesen szimbolikus csapás érte: Budapestről Brüsszelbe helyezték át az Unió külügyminisztereinek informális tanácsát.

A lap megjegyezte, hogy Ursula von der Leyen legújabb beszédében kifejezte döbbenetét Orbán Viktor körútja miatt. Mint Guido Santevecchi megjegyezte, Orbán Viktor az uniós tagországok nevében tett „kirándulásai” a világban az EU-ban elfogadott külpolitika elleni beavatkozásnak számítanak, amelyek lehetővé tették a magyar miniszterelnök számára, hogy a végtelenségig sakkban tartsa az EU-t.

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 178 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000061
2024. szeptember 06. 15:31
🍓 ️ ­É­­­r­­t­é­­k­e­­­l­d­­­ ­­a­­ ­­s­z­­e­­x­­­i­­ ­­p­­­u­n­­c­­­i­m­­­a­t­­ 👉 𝐖­𝐖­­­𝐖­­.­𝐗­­𝟏­𝟖­­.­­𝐅­­­𝐔­𝐍
Vasika
2024. július 25. 12:16
Ezt bárki komolyan gondolja?
Jolo55
2024. július 24. 20:00
Ez a von der Leyen egy büdös fasizta! Valki igazán már föbe löhetné ezt a mocskos kurvát!
2024. július 24. 15:37 Szerkesztve
Átoperált felvette a mai műszakot. Jó munkát kellemes böfögést! Fosd csak a hülyeségeid, azért fizetnek. Ne zavarjon, ha nem olvassuk!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!