Újabb helikopterekkel gyarapodott a Honvédség flottája (FOTÓK)

2024. július 16. 12:55

A gépek részt vesznek a területvédelmi tartalékos állomány kiképzésében is.

2024. július 16. 12:55

Nyitókép: Szalay-Bobrovniczky Kristóf Facebook-oldala

Újabb két Airbus H225M közepes többcélú helikopter érkezett Magyarországra hétfőn  közölte a honvédelmi miniszter.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf elmondta: 

a most érkező gépekkel tízre nőtt a Magyar Honvédségben a H225M típusú helikopterek száma. 

A tárca a haderőfejlesztési program keretében összesen 16 közepes szállító forgószárnyast rendelt az Airbus Helicopterstől.  

Az új helikopterek tovább erősítik a magyar légierő, így a Magyar Honvédség légiszállító, légideszant és különleges műveleti képességeit, részt vesznek a területvédelmi tartalékos állomány kiképzésében. A Dr. Sticz László vezérőrnagy parancsnokságával fémjelzett magyar parancsnoki évhez kapcsolódóan a Magyar Honvédség biztosítja a légi kutató-mentő és kiürítési (MEDEVAC) és a szállító helikopteres képességeket az Európai Unió EUFOR ALTHEA missziójában, Bosznia-Hercegovinában.

Fejleszteni kell a magyar haderőt

A miniszter emlékeztetett: „most, amikor Magyarország szomszédságában egy jellegében 20. századi háború zajlik, a magyar kormány továbbra is csak az azonnali tűzszünetben és a béketárgyalások megkezdésében látja a megoldást”.

„Ez volt a célja Orbán Viktor miniszterelnök békemissziójának, és erre hívjuk fel a figyelmet a magyar uniós elnökség félévében is. A washingtoni NATO-csúcstalálkozó is rávilágított arra, hogy a Szövetségnek erős nemzeti haderőkre van szüksége. Ennek szellemében, 

Magyarország és a szövetségeseink biztonsága érdekében kell fejleszteni a magyar haderő, azon belül a légierő képességeit”

 – fogalmazott a tárcavezető.

A miniszter vonatkozó bejegyzése alább tekinthető meg:

(MTI)

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 111 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000061
2024. szeptember 06. 15:29
🍓 ️ ­É­­­r­­t­­é­­k­e­­l­­d­­­ ­­­a­­­ ­­s­z­­­e­­x­­i­­ ­p­u­­­n­c­­­i­m­­­a­­­t­­ 👉 𝐖­­­𝐖­𝐖­­­.­­­𝐗­­­𝟏­­𝟖­.­𝐅­­­𝐔­­­𝐍
Intel
2024. július 16. 16:07
Ez fölösleges pénzkidobás. Az egész magyar hadsereget föl kellene oszlatni. Menjenek a tagok valami GDP termelő munkát végezni. Egyébként csak élősködnek nemzetünkön minden haszon nélkül. Ha bárhonnan támadás érkezik azonnal megfutamodnának.
W23458
2024. július 16. 15:42
WOW, Micsoda ütőképes hadsereg, ez igen...
B_kanya
2024. július 16. 13:59
"llnnhegyi 2024. július 16. 13:34 • Szerkesztve Ácsi!! Mi folyik itt a honvédségnek látszó szervezetnél? Celeb katonák,tv bemutatókat tartanak?" Verbunkos a XXI században. "Hol van 14 000 darab drón??" Titok. Talán az augusztus 20-i drónparádé a nálad okosabbakat elgondolkodtatja. "Harckocsi, helikopterből ágyúból a fele sem kell!" Ezért könyörögnek érte a fuckránok meg fossák ki őket a ruszkik... "Huszárezred, díszőrség, dísz egyenruha, dísz katona, dísz honvédelmi miniszter!!! Mijalófasza folyik itt??" Igyál több vizet ebben a melegben. "Légtér védelem, műholdak?" Vettünk, sőt, rendszerben is állnak NASAMS indítók, vettünk hozzá IRIS-T-t meg AMRAAM-ER-t (ami egyébként az ESSM és az AMRAAM "seeker" összepárosítása), a magyar űrhajósprogram meg nem létezik. "Csád!! ? Képeznek itt hadműveleti, vezérkari tiszteket? Ukrán háborús tapasztalokat feldolgozták már!!" Figyel majom, Orbán Gáspár Sandhurst,? Az, hogy Csádba HÍVNAK és a ruszkikkal EGYÜTT fognak mozogni a katonák?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!