Új őszödi beszéd

2024. július 19. 06:23

Gyurcsány Ferenccel ellentétben mi az elmúlt húsz évben gyökeresen más filmet láttunk.

2024. július 19. 06:23
Bán Károly
Bán Károly
Magyar Hírlap

Nyitókép forrása: Gyurcsány Ferenc Facebook-oldala

„Gyurcsány Ferenc, a magyar közélet örökzöldje, elpusztíthatatlan és kérlelhetetlen »rendszerellenzéke« besétált a bűnös független sajtó egyik oroszlánbarlangjába, a Telex szerkesztőségébe, s történelmi mélységekbe hatoló videóinterjút adott. Ebből kiderült, hogy a sajtó egy bizonyos része (a magát függetlennek mondó ellenzéki sajtó) őt politikai értelemben meg akarja ölni. Pusztán csak azért, mert ő Gyurcsány.

Rávilágított arra is, a személyével szemben felhozott »sok hazugság egyike«, hogy miatta van a Fidesz sok kétharmada. A Demokratikus Koalíció elnöke egészen odáig jutott okfejtésében, hogy az a politikus meg fog bukni, aki őket és Orbán Viktort egyszerre akarja majd leváltani. Neki ugyanis esze ágában sincs engedni azon elemzői, választói, a bűnös független sajtóban is hirdetett szirénénekeknek, miszerint távoznia kellene a közéletből, s esetleg – mint azt korábban megígérte – »kurvajó« könyveket írni a baloldal jövőjéről. Miután feleségét, Dobrev Klárát a gyászos európai parlamenti választás után árnyékkormányából visszahívta és brüsszeli emigrációba küldte, maga klasszikus módon, szószólóként tér vissza a politikai küzdelmek tűzvonalába, mint azt bejelentette. Mondván a baloldalt vissza kell erősíteni, amihez nem kevesebb, hanem több Gyurcsányra lesz szükség.

Mintha nem lenne sok az az egy is. Fletó interjúja mindenesetre felér egy második őszödi beszéddel. Világossá tette ugyanis, hogy a Fidesz-KDNP négy egymást követő kétharmadáért a DK-n kívül valamennyi ellenzéki szereplőt felelősség terheli, Bajnaitól az LMP két társelnökéig, Schiffer Andrásig és Szél Bernadettig, Vona Gábortól Márki-Zay Péterig. Mi több, a többiek konstruktív ellenzéki terepre készültek, így az autoriter kormánypártok egyedüli »rendszerellenzéke« a DK maradt. A félszívű ellenzéket pedig csak a parlamentbe jutás érdekelte, »Kádár parlamentjébe törekedtek.«

Gyurcsány kérlelhetetlen őszinteséggel szögezte le azt is, hogy a gyurcsányozás bűnbakképzés. A jövőben azonban a DK elnöke operatív módon is harcba száll a Demokratikus Koalíció élén a hazugságokkal szemben, »erős egymásra vigyázás lesz, kemény, éles és karakteresebb« értékalapú politika. Így aztán a riporternek arra a kérdésére, hogy egy ekkora bukás után, ami a DK-val az EP-választáson megesett, miért nincs vezetőcsere, azt felelte: »A felelősségvállalás nem a lemondás szinonimája!«”

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
qasimodo
2024. július 19. 14:48
»A felelősségvállalás nem a lemondás szinonimája!«” Akkor mi a tököm, tintásbárnsz?
mars-lakó
2024. július 19. 14:09
Nincs messiás-komplexusa? Csak nehogy megvádoljon másokat messiofóbiával!
gilou-au-clavier
2024. július 19. 12:27
Bán Károly Magyar Hírlap Az ilyen kesmanyik fizetett csicskák nem nézik a filmet, hanem vetítik, a tátott pofájú törött szemüveges nácigeci moszkovitáknak és balfaszmagyaroknak.
2024. július 19. 09:14 Szerkesztve
A saját hatása alá kerülés mögé nézve, miferinket ha nem viszi el a mája, 2026-ra telerakja embereivel a Tisza pártot és a bolond hívek pisloghatnak, hogy qurcsány váltották el Quróra. Erre ő most bejelentkezett és sajnos minden esélye meg is van rá. Az amcsi figyelem sohasem tartós...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!