Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia

Trump győzelme magyar érdek is

2024. július 04. 22:27

Nagyon úgy fest, hogy Trump és Orbán agya egy srófra jár.

2024. július 04. 22:27
Donald Trump And Joe Biden Participate In First Presidential Debate
Horváth K. József
Horváth K. József
Magyar Hírlap

Nyitókép: Photo by Justin Sullivan/Getty Images

„Az Amerikai Egyesült Államok függetlenségének 248. évfordulója alkalmából mondott minap beszédet Budapesten a nagykövet. Miközben értékelő szavakat mondott Orbán Viktor kijevi látogatása kapcsán, nem átallotta kritikus szavakkal illetni a találkozót, mert a kormányfőnk az Amerika most zajló választási kampányában gyakran emlegeti Trump elnök nevét.

Nem rejtve véka alá: nagyon szeretné, ha ő győzne. Ennek természetesen nem személyes okai vannak, noha Trump elnök barátjaként tekint Orbán Viktorra, hanem nagyon is a nemzeti érdek szolgálata. Trump ugyanis kijelentette, hogy amennyiben megnyeri a novemberi elnökválasztást,

akkor 24 óra alatt véget vet a háborúnak Ukrajnában.

Orbán Viktor pedig Zelenszkijjel való tárgyalása után leszögezte: »azt kértem az elnök úrtól, hogy fontoljuk meg, hogy nem lehetne-e a sorrendet megfordítani, és egy gyors tűzszünettel fölgyorsítani a béketárgyalásokat«.

Nagyon úgy fest, hogy Trump és Orbán agya egy srófra jár.

És ez nem mai keletű dolog. Emlékezhetünk, amikor Donald Trump első elnökségére készült, akkor Orbán Viktor tusványosi beszédében aláhúzta, szerinte Trump fog nyerni. Ezt akkor egyedül ő merte nyilvánosan kimondani. És mit ad isten, bejött a tippje, mint ahogy most is nagy esély van rá, hogy győz a korábbi elnök. Egyszerűen azért, mert a politikája az amerikaiak széles tömegei számára sokkal előnyösebb, mint a jelenlegi vezetésé.”

***

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
NorthernOutlaw
2024. július 05. 13:48
Már megint egy rusnya sváb szó. Van magyar megfelelője.
Pelso j.
2024. július 05. 09:05
talpnyalóka, írhattál volna inkább a pitypangokról...
ersa57
2024. július 05. 08:39
VÁRJUK KI A VÉGÉT! Ha Trump nyer, ki fog derülni, hogy bizonyos kérdésekben teljesen másképp gondolkodik mint O.V. és nem biztos, hogy megmarad a barátság. (Ne hogy úgy járjon mint Ursulával!!) Csak emlékeztetőként: Trump elnöksége idején indult meg Ukrajna felfegyverzése, akkor romlott meg vészesen az USA-Kína viszony ....stb.
balbako_
2024. július 05. 08:26
Sót európai érdek és az egész világé. Az őrjöngő háborús uszítók helyett egy normális ember újra a békés kereskedelemre koncentrálja az erőket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!