Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia

A Politico rámutatott: ez lehet az igazi baja Pressmannak Orbán Viktorral

2024. július 04. 17:03

A lap elismerte, hogy politikai megfontolás áll az amerikai nagykövet támadásának hátterében.

2024. július 04. 17:03
Annual Pride March Held In Budapest, Hungary

Nyitókép: Photo by Balint Szentgallay / NurPhoto / NurPhoto via AFP

A budapesti amerikai nagykövet kedden támadta Orbán Viktor miniszterelnököt, amiért Donald Trump mellé állt a közelgő amerikai elnökválasztáson – írja a Politico.

David Pressman a függetlenség napi budapesti fogadáson azt mondta, hogy Orbán „naponta emlékeztet bennünket arra, hogy kit szeretne, hogy megnyerje a választást, kire szavazna, ha amerikai lenne, kire nem”. „Nincs más szövetségesünk vagy partnerünk – egyetlenegy sem –, aki hasonlóan, nyíltan és fáradhatatlanul kampányol egy adott jelölt mellett az egyesült államokbeli választásokon,

látszólag meggyőződve arról, hogy bármi is legyen, az csak Magyarországot segíti, ill. legalábbis személyesen segít neki”

– tette hozzá.

A lap emlékeztetett arra, hogy a magyar miniszterelnök volt az első uniós vezető, aki támogatta Trumpot, amikor 2016-ban jelöltette magát. Azt is hangsúlyozta a lap, hogy Joe Biden amerikai elnök 2022-ben nevezte ki nagykövetté a volt emberi jogi ügyvédet. Pressman kerülte a diplomáciai normákat, és hevesen bírálta Orbánt és kormányát.

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 82 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kukasmacska
2024. július 06. 21:29
Az Obama és Biden kormány sosem rejtette véka alá, hogy kb bárki jobb lenne nekik Orbán helyett. Pressman még be sem tette a lábát Magyarországra, már nyíltan közölte, hogy nem tetszik neki a magyar kormány tevékenysége. Mi a meglepő abban, ha OV is Trumpot szeretné látni a Fehér Házban?
sexykitty-118
2024. július 05. 15:30
🍓 ️ ­­­É­­r­­t­­­é­k­­­e­­l­d­­­ ­a­­ ­­­s­­z­­­e­­x­­i­­ ­p­u­n­­­c­­i­­­m­a­­t­­ 👉 𝐖­𝐖­𝐖­­­.­𝐗­­𝟏­­𝟖­.­­­𝐅­𝐔­­𝐍
madárinfluencer
2024. július 05. 09:02
"Nincs más szövetségesünk vagy partnerünk – egyetlenegy sem –, aki hasonlóan, nyíltan és fáradhatatlanul kampányol egy adott jelölt mellett az egyesült államokbeli választásokon" Nekünk meg szinte nincs olyan szövetségesünk, aki ne kampányolna, sőt tevőlegesen ne lépne fel Orbán Viktor ellen, diplomáciai és jogállami normákat semmibe véve.
jooeee
2024. július 04. 22:13
Ezt a libsi buzeráns gazembert már rég haza kellett volna zavarni!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!