Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia

Szerb lap: Kijevben rájöttek, hogy Budapest komoly problémákat okozhat nekik

2024. július 04. 20:26

A Novosti szerint éppen ezért most „Orbán Viktor kiállította a számlát Zelenszkijnek”.

2024. július 04. 20:26
ORBÁN Viktor; ZELENSZKIJ, Volodimir

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

A Novosti.rs ezzel a címmel jelentetett meg egy cikket szerdán: „Orbán kiállította a számlát Zelenszkijnek: Kijev kész teljesíteni Magyarország 11 követelését, hogy Budapest ne éljen vétójogával”.

A szerb lap bemutatta, hogy a magyar miniszterelnök azt javasolta Volodimir Zelenszkij ukrán államfőnek kijevi tárgyalásukon, hogy a kelet-ukrajnai helyzet megoldásáról szóló következő tárgyalások előtt fontolják meg a tűzszünet lehetőségét.

Orbán Viktor úgy véli, hogy ez felgyorsíthatja a béketárgyalásokat Oroszországgal.

A lap szerint Zelenszkij azt válaszolta, hogy a magyar miniszterelnökkel folytatott párbeszéd lehet az alapja a jövőbeni globális együttműködési megállapodásnak, amely szabályozza a két szomszédos ország viszonyát. Zelenszkij és Orbán is megerősítette, hogy dolgoznak egy ilyen dokumentumon és hogy ezeket a problémákat mind meg kell oldani.

A lap megjegyezte, hogy az ukrán vezetés kész teljesíteni a magyar követeléseket, hogy Budapest ne éljen vétójogával, és ne akadályozza meg az EU-felvételi folyamat elindítását. Olga Stefanishyna, Ukrajna miniszterelnökhelyettese bejelentette, hogy a kijevi vezetés kész eleget tenni Magyarország azon követeléseinek, hogy tiszteletben tartsák a kárpátaljai nemzeti kisebbség jogait.

Kijevben rájöttek, hogy Budapest komoly problémákat okozhat nekik,

ezért júniusban jelentősen enyhítették eredeti álláspontjukat, és bejelentették, hogy készek együttműködni szomszédaikkal.

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 79 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-118
2024. július 05. 15:30
🍓 ️ ­É­­­r­­t­­­é­k­­e­­­l­d­ ­a­ ­­­s­­z­­e­x­­i­­ ­­­p­u­­­n­c­­i­­m­­­a­t­­ 👉 𝐖­­𝐖­­­𝐖­.­­­𝐗­­𝟏­­­𝟖­­.­­­𝐅­𝐔­­𝐍
lyon-v-2
2024. július 05. 08:56
Nem fognak azok változtatni valójában semmin...
Jose
2024. július 05. 08:11
Márpedig meg kéne akadályozni a belépésüket. Egyébként jó trükk. 1. Mo nem támogatja Ukrajna felvételét 2. Elvesznek jogokat, 3. Visszaadják a jogokat, hogy Mo ne vétózzon Végső soron nem adtak semmi többletet, de elhárították a vétót, bekerülnek az EU-ba. Ravasz kis hohol banditák.
Uztu
2024. július 05. 07:08
Legalább szexikittyi puncija összehoz minket
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!