Soha ennyien nem jelentkeztek még az MCC képzéseire

2024. július 12. 15:37

A Mathias Corvinus Collegium képzéseivel kapcsolatban országszerte és határokon túl is hatalmas az érdeklődés.

2024. július 12. 15:37
Inside Viktor Orban's $1 Billion Academy

Kép forrása: Akos Stiller/Bloomberg/Getty Images

Idén rekordszámú, 3200 általános iskolás diák jelentkezett a Mathias Corvinus Collegium (MCC) Fiatal Tehetség Programjára (FIT), amely élménypedagógián alapuló képzést kínál 10 éves kortól 27 városban, áll az intézmény közleményében. 

Kapcsolódó vélemény

undefined

Szalai Zoltán

ma7.sk

Idézőjel

Nagyon büszkék vagyunk rá, amilyen szeretettel fogadtak minket Dunaszerdahelyen. Nagyinterjú.

A magyarországi képzési központok közül Budapesten (224) és Debrecenben (205) jelentkeztek a legtöbben, de kiemelkedik Kecskemét és Szolnok is, ahol több mint száz jelentkező volt a FIT Program képzéseire, a határon túli képzési központok tekintetében pedig abszolút rekordot állított fel a marosvásárhelyi (250), valamint a csíkszeredai (212) és a sepsiszentgyörgyi (172) képzési központ, de Dunaszerdahelyen is meghaladta a százat a jelentkezők száma, ahogy a kárpátaljai Beregszászban is hasonló számú fiatal csatlakozott az MCC-hez, írta az MCC. 

A FIT Program keretében az MCC a felső tagozatosok számára a délutáni tehetséggondozó kurzusokat kínál. A FIT Program az MCC legfiatalabbakat megszólító eleme, amely már ötödik osztálytól élménypedagógián alapuló képzést kínál. A program szombatonként intenzív foglalkozásokkal zajlik, ahol a diákok pénzügyi ismereteket sajátíthatnak el, megtanulhatnak újraéleszteni, kipróbálhatják magukat riporterként, és megismerkedhetnek a robotikával és csillagászattal. Heti egy alkalommal beszédközpontú nyelvoktatás is biztosított.

Az MCC-ben jelenleg több mint 7600 diák tanul, tíz éves kortól egészen a doktori fokozat megszerzéséig. 

Az MCC Középiskolás Programja (KP) is népszerű, több mint 600 középiskolás diák jelentkezett. 

Az Egyetemi Program felvételije még tart, hat képzési központ várja a jelentkezőket augusztus 8-ig. 

Az MCC Egyetemi Programja iránt nagy az érdeklődés, amelyre még mindig jelentkezhetnek a középiskolai tanulmányaikat most befejező diákok. Az MCC hat képzési központja (Budapest, Debrecen, Győr, Miskolc, Szeged, Pécs) várja a fiatalokat, akik szakmailag kiváló, motiváló közösséghez szeretnének csatlakozni. 

Ezt is ajánljuk a témában

A jelentkezési határidő Budapesten július 28., a többi helyszínen augusztus 8

 

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szintetikus
2024. július 12. 15:43
A KSH szerint: "az ipari termelés májusban 5,2 százalékkal esett vissza a tavaly májusihoz képest, de a munkanaphatással igazított érték is mínusz 4,9 százalék" Akkor mennyi lehet a valóságos? 😄 Orbán Viktor ennyit tud, szotyolázni. Jár a taps a bugrisnak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!