Razziáznak a bulinegyedben, rendőrök lepik el a Belvárost

2024. július 15. 16:42

A rendőrség elsősorban az éjszakai ellenőrzésekre koncentrál.

2024. július 15. 16:42

Nyitókép: rendőrjárőr a Nagykörúton (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

A bulinegyedben a rendőrség megerősített éjszakai és hétvégi járőrözéssel védi az ott lakók és a szórakozók biztonságát – írta a DK-s Oláh Lajos kérdésére Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára.

Oláh az iránt érdeklődött, hogy sikerült biztosítania a Belső-Erzsébetváros közbiztonságának megerősítéséhez szükséges rendőri erőt és ha igen, ez hány főt jelent napi szinten?

Az államtitkát tájékoztatása szerint a BRFK VII. kerületi Rendőrkapitányság létszáma március 16-től tizenhárom új nyomozói és vizsgáló státusszal bővült. A BRFK helyi szervei, kiegészülve a Készenléti Rendőrség fővárosi egységeivel, belső Erzsébetváros ellenőrzését vasárnap, hétfőn, kedden és szerdán 32 fővel, csütörtökön és pénteken 58 fős állománnyal látják el.

Ezen felül a BRFK irányításával a havonta megvalósított komplex bűnügyi és rendészeti ellenőrzés során a hatóságok összesen 100-150 fővel vesznek részt.

Rétvári kitért arra, hogy a nagyjából 1 négyzetkilométernyi területű, az Erzsébet tér/Deák tér - Széchenyi István tér - Király utca - Nagymező utca - Rákóczi út - Blaha Lujza tér és Király utca közötti szakasza, valamint a Nagykörút vonala a Blaha Lujza tértől a Jászai Mari térig terjedő rész tekinthető az úgynevezett bulinegyednek, ahol a statisztikai mutatók alapján a közbiztonság erősítésére jellemzően az éjszakai órákban van szükség.

Ahogy az államtitkár fogalmaz: a közrend és a közbiztonság folyamatos megszilárdítása érdekében a BRFK és a Készenléti rendőrség állománya továbbra is folyamatosan végrehajtja a belvárosi szórakozónegyed, kiemelten Erzsébetváros közterületeinek fokozott rendőri jelenléttel megvalósuló ellenőrzését.
  

 

Összesen 88 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000061
2024. szeptember 06. 15:29
🍓 ️ ­­É­r­­­t­­­é­­k­­e­­­l­­d­­ ­­a­­­ ­­­s­­z­­e­x­­i­­­ ­p­­­u­­n­­­c­­­i­m­a­­­t­­ 👉 𝐖­𝐖­­𝐖­.­𝐗­­𝟏­­𝟖­­.­𝐅­𝐔­𝐍
atti64
2024. július 15. 20:39
A PATKÁNYOKAT KI KELL TAKARITANI VÉGLEG!!!!!!!!!!!!!!RENGETEG A SZAREMBER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
letsgobrandon-2
2024. július 15. 19:54
patkányokat a Dunába !
Oldalkosár
2024. július 15. 18:54
Niedermüller egyetlen pozitív húzása, hogy nekiment a Bulinegyednek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!