„Patrióták” Oroszországért

2024. július 13. 21:02

Marine Le Pen 2014-ben nyilvánosan támogatta a Krím Oroszországhoz csatolását.

2024. július 13. 21:02
Hargitai Miklós
Hargitai Miklós
Népszava

Nyitókép: Nicolas Economou / NurPhoto / NurPhoto via AFP

„Orbán új európai pártszövetségéről csak a vak nem látja, hogy az Identitás és Demokrácia újracsomagolása. A „Patrióták Európáért” tagjainak azonban nem csak az a közös tulajdonságuk, hogy vonzódnak a politikai paletta barna és fekete színeihez. Hanem az is, hogy országukban a parlamenti pártok közül ők képviselik a legnyíltabban a putyinizmust (egyetlen aprócska, nagyon is megmagyarázható kivétellel, de arról később).

A francia Nemzeti Tömörülés vezetője, Marine Le Pen 2014-ben nyilvánosan támogatta a Krím Oroszországhoz csatolását. Pártja ugyanabban az évben 9 millió eurós kölcsönt kapott a kampányfinanszírozására egy orosz banktól, amit végül vissza sem kellett fizetni.”

***

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 127 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Orange79
2024. július 15. 09:56
Na és? Én is támogatom. Vigyék csak az oroszok a Krímet és a keleti megyéket. Ukrajna egy instabil, megbízhatatlan, ostoba, soviniszta, korrupt rezsim akiket a jenkik irányítanak. Lehet itt putyinozni meg az oroszellenes hisztériát habosítani de a helyzet az, hogy az orosz elnök egy racionális és komoly államfő, a pöcszongorista pedig csak egy drogos pojáca akit kiválasztottak egy szerepre, nem politikus és nem felelős vezető. Oroszország eddig is létezett, most is létezik és a jövőben is létezni fog, ugyanez nem olyan biztos Ukrajna esetében. Európa érdeke a gyors békekötés és a gazdasági együttműködés, nem pedig ez a debil szekértáborosdi és mániákus oroszgyűlölet. Az USA csak az elmúlt 30 évben hányszor lépett fel agresszorként?
bokrosbirka
2024. július 15. 09:31
Présmanci, hol a faszba bújkálsz áldemokrata?
bokrosbirka
2024. július 15. 09:30
Népfasza a neomarxista fingómajomért!
erdeymarton89
2024. július 14. 22:22
csak a buli : fb.watch/tjXbad9MHk/
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!