Orbán Viktor: Tűzszünettel és békepolitikával előzhetjük meg a ma még beláthatatlan mértékű pusztítást

2024. július 09. 16:00

A miniszterelnök is reagált a Kijevet ért hétfői támadásra.

2024. július 09. 16:00

Orbán Viktor miniszterelnök közösségi oldalán arról írt, hogy „a tegnapi Kijev elleni tragikus és szörnyű támadás igazolta a félelmeinket: ahogyan az várható volt, az orosz-ukrán háború kegyetlensége szintet lépett. Pontosan ezért kezdtünk békemisszióba 9 nappal ezelőtt” – húzta alá.

Majd kijelentette, 

a növekvő háborús szenvedés arra kellene sarkallja a világhatalmakat, hogy feladják a háborúpárti politikát, 

és helyette egy békepárti politikával elvezessék Oroszországot és Ukrajnát a tűzszünethez és a béketárgyalásokhoz”. 

„Csak így előzhetjük meg azt a ma még beláthatatlan mértékű pusztítást, amely előttünk áll a következő hónapokban” – zárta gondolatait a miniszterelnök. 

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 104 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000061
2024. szeptember 06. 15:35
🍓 ️ ­­É­­­r­­t­­é­­­k­e­­l­­­d­ ­­­a­­­ ­­s­z­­­e­­x­­i­­­ ­p­u­­n­c­­i­­­m­a­­­t­­­ 👉 𝐖­­𝐖­𝐖­­.­­𝐗­­­𝟏­𝟖­­­.­­­𝐅­𝐔­­𝐍
falcatus-2
2024. július 09. 18:37
folyt: "A legfontosabb amerikai diplomaták egyetértettek: a NATO-bővítés hanyag volt Ön azt bírálja, hogy a Mihail Gorbacsovnak tett ígéretet megszegték a NATO keleti bővítésével. Washington és Berlin megígérte, hogy a NATO-t nem mozdul „egy centivel sem keletre”. Ez az ígéret azonban a nemzetközi jog szerint irreleváns. Nem része a szerződésnek. Ez a gyakori kritika nem jelent semmit?" Az olvasók maguk is elolvashatják a dokumentumokat. Az Egyesült Államok és Németország MEGSZEGTE egyértelmű és megismételt ígéreteit. Az Állambiztonság levéltárosai így foglaltak állást : "Gorbacsov azzal a bizonyossággal ment a Szovjetunió feloszlatására, hogy a Nyugat nem fogja veszélyeztetni biztonságát és nem fogja kiterjeszteni a NATO-t.... Mihail Gorbacsov, a Szovjetunió utolsó elnöke hitt a NATO-bővítés végében – mondta Sachs. (APA/AFP)
falcatus-2
2024. július 09. 18:33
folyt: "Oroszország és Ukrajna majdnem megegyezett 2022 márciusában Oroszország imperialista céljait az állami televízió is nyíltan kifejezi. Putyin barát, Vlagyimir Szolovjov például kiválasztott népnek minősítette az oroszokat, és Kijev és Európa elpusztításáról beszélt. Miért szerepeltél még kétszer a műsorában 2022-ben? Felléptem többek között amerikai, orosz, európai, indiai, kínai és brazil televíziókban, és többször szorgalmaztam a háború befejezését célzó tárgyalásokat. Úgy gondolom, hogy a háború lezárható olyan feltételek mellett, mint amilyeneket Oroszország és Ukrajna 2022 márciusában majdnem aláírt : a harcok befejezése, az orosz csapatok kivonása, a NATO-bővítés hiánya, valamint a Krím és a Donbász politikai megoldása. Sajnos az USA ellenezte ezt a megállapodást, és Ukrajna megszakította a tárgyalásokat.
falcatus-2
2024. július 09. 18:30
folyt: „A semlegesség sokkal biztonságosabb lett volna Ukrajna számára” A háború fő okát a NATO keleti bővítésében és Ukrajna NATO-ba való felvételére tett erőfeszítésekben látja. Kritikusai azt mondják: figyelmen kívül hagyják Oroszország agresszív magatartását szomszédos államaival és köztársaságaival szemben a múltban és a jelenben (lásd Csecsenföld és Grúzia). Nem érthető, hogy a volt keleti blokk országai jobban védettnek érzik magukat Oroszországgal szemben a NATO-ban? "Néha a semlegesség a legbiztonságosabb út a nagyhatalmak közé rekedt ország számára. Ausztria ezt 1955-től napjainkig bebizonyította. Sokkal biztonságosabb lett volna Ukrajnának semleges országnak maradni, mint két nagy atomhatalom harcterévé válni. Hasonlóképpen arra biztatnám Mexikót, hogy ne kössön katonai szövetséget Kínával, még ha kényszert is érez rá, mert Mexikó biztonságosabb, sokkal biztonságosabb lenne, ha egy ilyen szövetség nem játszaná ki az Egyesült Államokkal szemben."
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!