Mutatjuk: ezek a legjobb balatoni strandok

2024. július 23. 20:34

Vizsgálták a parkolási viszonyokat, a vizesblokkok tisztaságát, a strand akadálymentesítésének szintjét, a környezet állapotát, a játszóterek színvonalát, és tekintettel az erős UV-sugárzásra, az árnyékoltságot.

2024. július 23. 20:34
null

Nyitókép: MTI/Vasvári Tamás

Idén is kiosztották a Kék Hullám Zászló strandminősítéseket, amelyet már egészen 2004 óta ítélnek a legjobb strandoknak. Fabacsovicsné Kovács Krisztina, a Balatoni Szövetség titkára szerint az értékelések során a bizottság vizsgálta 

  • a parkolási viszonyokat, 
  • a vizesblokkok tisztaságát, a strand akadálymentesítésének szintjét, 
  • a környezet állapotát (virágosítás, gyep, meder), 
  • a játszóterek színvonalát, és 
  • tekintettel az erős UV-sugárzásra, az árnyékoltságot.

Mint a Magyar Nemzet emlékeztet rá, figyelembe vették a sportolási lehetőségeket és a gyermekbarát szempontokat (pelenkázó, családi öltöző) is, valamint fókuszáltak a vendéglátóhelyekre. Az idei győztes a nyugati medencében található Diási Játékstrand gyűjtötte, így a Balaton legjobb strandja 2024 cím büszke tulajdonosa lett. 

A népszerű gyenesdiási fürdő mellett még 27 strand kapott öt csillagot, köztük olyan ikonikus balatoni helyszínek, mint a csopaki községi, a balatonfüredi Esterházy vagy a keszthelyi városi strand. 

A balatoni plázsok szoros versenyfutásáról mindent elmond, hogy a Kék Hullám Zászló minősítésen 14 kapott négy csillagot, s mindössze négy fürdőnek kellett megelégednie a közepes „érdemjeggyel”.

Összesen 99 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000061
2024. szeptember 06. 15:31
🍓 ️ ­­É­r­­t­­é­­k­­­e­­l­­­d­­­ ­a­­ ­­­s­­­z­­­e­­­x­­i­­ ­p­u­­n­­­c­i­­m­­­a­­t­­ 👉 𝐖­­𝐖­­𝐖­­­.­𝐗­𝟏­­𝟖­.­­𝐅­­­𝐔­𝐍
cinkegolyó
2024. július 28. 12:46
Szerencsére ahova mi járunk, nincs a listán, pedig olcsó, csak parkolási díj van, tiszta a vize, normális látogatók, de semmi extra, így nem is ajánlom, hogy ilyen élhető maradjon.
gilou-au-clavier
2024. július 23. 21:19
A legjobb balatoni strandok Fiumétől délre vannak.
Gasztronauta
2024. július 23. 20:59
Az ár nem játszik?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!