Mobilháború

2024. július 28. 06:48

A harc sikeresnek látszik. Csak épp a beteg is belehal.

2024. július 28. 06:48
Lendvai  Ildikó
Lendvai Ildikó
Népszava

A nyitókép illusztráció. Fotó: JAAP ARRIENS / NURPHOTO / NURPHOTO VIA AFP

„A mobiltelefon egy fokkal enyhültebb elbánásban részesül, azt is elkobozzák és összegyűjtik ugyan az iskolában tartózkodás idejére, de az igazgató vagy pedagógus külön engedélyével egy-egy órára be lehet vinni, ha az oktatáshoz feltétlenül szükséges. De ne örüljenek: ehhez annyi adminisztráció kell (»a birtoklás és használat céljának rögzítése«, »az engedély időtartama«, »a tárgy megnevezése« stb.), hogy szerintem a leglelkesebb tanárnak is elmegy a kedve tőle. Az okostelefon marad kinn, a sokkoló és ólmosbot mellett.

Tudom, Franciaországban, Angliában, más helyeken is próbálkoznak a korlátozással (más kérdés, hogy hosszas szakmai viták után).

Nem is csinálnék ekkora ügyet a mobilháborúból, ha nem illeszkedne ez az egész a magyar állam ósdi, modernizáció- és progresszióellenes felfogásába, Csaba László kifejezésével »jövőfelélő« gazdaságpolitikájába, avítt, múltba forduló eszményei közé. Abba a világnézetbe, amely már a felvilágosodást is kiiktatná a történelemből, amely lebutította a szakoktatást és a pedagógusképzést. Amelyben Kásler exminiszter a műtők klímaberendezését is felesleges luxusnak véli, hiszen ő 30 éve még 50 fokban is operált. Ahol Orbán és társai a »haladást«, a »progressziót« rendre szitokszóként használják. Kövér szerint a »progresszívek« sátánisták, Orbán »a progresszív vírus« ellen hirdet harcot.

A harc sikeresnek látszik. Csak épp a beteg is belehal.”

***

Kapcsolódó vélemény

undefined

Francesca Rivafinoli

Mandiner

Idézőjel

Amíg az algoritmusok beszűkítenek, kénytelen az iskola tágítani a horizontot.

Kapcsolódó vélemény

undefined

Kohán Mátyás

Mandiner

Idézőjel

Kilencediktől felfelé a telefontilalom kényelmes önáltatás csupán, nem pedagógia.

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Voloka
2024. augusztus 10. 17:17
Ez valami állaz ez a nőmaradék! Egyetért, mert nem tagadhatja a hasznosságát, de sipákol, de azért nem ért egyet, "..mer' az óóóóbán akarja! "
atti64
2024. július 29. 13:31
A KOMCSIBOL LETT NÉPSZAVÁS UJSÁGIRO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!KI A FASZOM KIVÁNCSI AZ IRÁSODRA BAZD MEG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!MUMIA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Lolka-Bolka
2024. július 28. 18:03
Te tetves mocskos fasszopo kommunista kurva , higy basszon szajba vagy het migrans . Hianyzik acel elvtars fasza mi. lendvai te egy hitvany ganye gecy allat vagy , hogy rohadjal meg. Mocsok kommunista paraszt vagy a kurva anyadat
Hangillat
2024. július 28. 16:02
A világot értő ipari széltyúk toi- toizza passzátszél- keltő Kindertojásból kelő csibéit. Világunkra rácsodálkozó ex- Jé! rce képtelen képalkotásával »haladást«, a »progressziót lelkendezve lel a zárthelyre való gender-woke waker vakerból.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!